FOLLOW US: facebook twitter

Νέα κόντρα για το Φράγμα Πηνειού

Ημερομηνία: 01-06-2020 | Συντάκτης:

Εξώδικο από Μαρίνο προς την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας, τι απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Β. Ζαχαρόπουλος

Εξώδικη πρόσκληση προς την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας έστειλε την περασμένη Παρασκευή ο δήμος Πηνειού, ζητώντας να αποσυρθεί το θέμα που αφορά την έγκριση μελέτης και τεχνικών προδιαγραφών, τρόπου ανάθεσης, καθορισμού όρων διαγωνισμού, συγκρότηση επιτροπών διαγωνισμού και ενστάσεων του υπό σύσταση διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσίας: «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ».

Το εξώδικο του Δήμου Πηνειού ανέφερε ότι με βάση απόφαση του Νομάρχη Ηλείας από το 1970, έχει συσταθεί ο διαδημοτικός σύνδεσμος μεταξύ των τότε δήμων Ανδραβίδας, Γαστούνης και Αμαλιάδας και των κοινοτήτων αυτών, με σκοπό την εκτέλεση ενός ενιαίου έργου υδρεύσεως και για την οριστική αντιμετώπιση των αρδευτικών αναγκών των κατοίκων των όμορων δήμων που τον συνθέτουν στο διηνεκές. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την αναβολή συζήτησης του θέματος και την αποφυγή τετελεσμένων και δύσκολα ανατρέψιμων καταστάσεων, ζητώντας από τον δήμο Ήλιδας να γνωστοποιήσει αν η «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ» σχετίζεται με τη λειτουργία του διυλιστηρίου του Φράγματος Πηνειού.

«Σας δηλώνουμε ότι μονομερείς ενέργειες που διενεργούνται ερήμην του Δήμου Πηνειού και είναι βλαπτικές προς το συμφέρον των δημοτών μας θα καταγγέλλονται στη δικαιοσύνη έτσι ώστε να λογοδοτούν οι υπεύθυνοι».

Αιχμηρή απάντηση Ζαχαρόπουλου

Το θέμα συζητήθηκε κανονικά, καθώς ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Βασίλης Ζαχαρόπουλος, ανέφερε ότι διαχειριστής του έργου είναι ο δήμος Ήλιδας μετά την τροποποίηση του καταστατικού το 1997 και απηύθυνε κάλεσμα στους όμορους δήμους να συνάψουν προγραμματικές συμβάσεις για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης της βόρειας Ηλείας.

«Κύριος του έργου είναι ο δήμος Ήλιδας.  Όλες οι μελέτες έχουν εκπονηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Είναι έργο στη δική μας γεωγραφική ενότητα και έχει στόχο να υδροδοτήσει όλη τη Βόρεια Ηλεία και κάποια στιγμή να φτάσει και ως την Αχαΐα. Ενόψει των δυσκολιών λόγω του κορονοϊού και μπροστά στον κίνδυνο της λειψυδρίας κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να έχουν οι πολίτες νερό. Ο κ. Μαρίνος, αφού πρώτα ανακοίνωσε ότι έλυσε το πρόβλημα της ύδρευσης στον δήμο του, στο εξώδικό του –με το οποίο εμμέσως μας απειλεί- αναφέρεται στο 1970, όμως από το 1997 το καταστατικό του Συνδέσμου έχει τροποποιηθεί και αφορά μόνο τις πηγές του Κακοταρίου. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θέλουμε να υδροδοτηθεί όλη η Βόρεια Ηλεία και για αυτό καλούμε τους όμορους δήμους να έρθουν να συζητήσουμε και να συνάψουμε προγραμματικές συμβάσεις. Μέχρι τώρα, όλο το κόστος αλλά και τις συνέπειες από αγωγές και οικονομικές αξιώσεις τρίτων τις επωμίζεται εξ ολοκλήρου ο δήμος Ήλιδας», δήλωσε στην «Πρωινή» ο κ. Ζαχαρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος