FOLLOW US: facebook twitter

Νέα φάση ερευνών από δύτες – αρχαιολόγους στην Αρχαία Φειά

Ημερομηνία: 27-06-2022 | Συντάκτης:

Στη δεύτερη φάση των ερευνών στον υποθαλάσσιο χώρο του Αγίου Ανδρέα προχώρησε το κλιμάκιο δυτών-αρχαιολόγων του Υπουργείου Πολιτισμού που βρέθηκε το αμέσως προηγούμενο διάστημα στην περιοχή. Το ίδιο κλιμάκιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού είχε ξεκινήσει την αρχαιολογική αυτοψία στην Αρχαία Φειά, το περασμένο φθινόπωρο κατόπιν σημαντικής πρωτοβουλίας του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, με στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού και ιστορικού πλούτου της περιοχής.

Επί μία βδομάδα, η πενταμελής ομάδα δυτών του Υπουργείου Πολιτισμού, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Ευστράτιο Καραγιαννάκη, προχώρησαν πλέον σε μια πιο εμπεριστατωμένη αρχαιολογική αυτοψία, τα αποτελέσματα της οποίας θα γνωστοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα. Η αυτοψία περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, καταδύσεις και υποβρύχια φωτογραφική τεκμηρίωση.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι ήδη τα ευρήματα της πρώτης αυτοψίας είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιστορική αξία και για το λόγο αυτό, οι δύτες-αρχαιολόγοι ανανέωσαν την έρευνά τους στην περιοχή.

Όπως έχει τονίσει ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Είμαστε οι φυσικοί κληρονόμοι αυτού του ιστορικού και αρχαιολογικού πλούτου, κι έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε και να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η πρώτη αρχαιολογική αυτοψία στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε το 1957 από τον πρώτο Έλληνα καταδυόμενο αρχαιολόγο Νίκο Γιαλούρη. Τα ευρήματα αυτής της έρευνας, σήμερα βρίσκονται στην Αρχαία Ολυμπία. Μετά από πολλές δεκαετίες επιχειρείται εκ νέου έρευνα και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το πόρισμα αυτής. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να αναδείξουμε όλη την περιοχή, καθώς υπάρχει και η φιλόδοξη πρόταση δημιουργίας ενός καταδυτικού πάρκου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος