FOLLOW US: facebook twitter

«Καταδικάζετε την Ανδρίτσαινα στην εξορία» – Νέα επιστολή στην Πειραιώς για την κατάργηση του υποκατ/τος

Ημερομηνία: 09-12-2020 | Συντάκτης:

Την έκπληξή τους για την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να καταργήσει οριστικά το υποκατάστημα της Ανδρίτσαινας, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ομοσπονδίας Τοπικών Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας, τονίζοντας ότι και με παλαιότερη επιστολή τους είχαν αναφερθεί εκτενώς στους ιδιαίτερους λόγους που καθιστούν επιβεβλημένη την εξακολούθηση της λειτουργίας του καταστήματος.

Σε επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος Κ. Σμυρνής και ο γενικός γραμματέας Β. Φουρλής, επισημαίνουν ότι η Ανδρίτσαινα κατοικείταικυρίως από άτομα μέσης ή τρίτης ηλικίας, συνταξιούχους ή αγρότες χωρίς ευχέρεια χρήσης τεχνολογίας ή ΑΤΜ και υπενθυμίζουν την απουσία τακτικής συγκοινωνίας με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προς την Κρέστενα ή τη Μεγαλόπολη, όπου λειτουργεί τράπεζα,.

Παράλληλα, τονίζουν πως με την Τράπεζα Πειραιώς έχει συναλλαγές το σύνολο του γεωργικού πληθυσμού της υπαίθρου και σημαντικός αριθμός αποδήμων της ορεινής επαρχίας Ολυμπίας, λόγω της απορρόφησης της πρώην Αγροτικής Τράπεζας. Επιπλέον, αναφέρουν ότι η οριστική διακοπή της λειτουργίας του τραπεζικού καταστήματος της Ανδρίτσαινας θα στερήσει την πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες στους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, όπου βρίσκονται δημοφιλή αξιοθέατα όπως ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα και η Νικολοπούλειος Βιβλιοθήκη, δυσφημώντας το τουριστικό προϊόν της Ανδρίτσαινας και περιορίζοντας αισθητά την επισκεψιμότητα και κατ΄επέκταση την τοπική οικονομία.

«Τυχόν επιλογή της Τράπεζάς σας να καταργήσει το τραπεζικό κατάστημα Ανδρίτσαινας, καταδικάζει την περιοχή σε μαρασμό και κυριολεκτικώς την εξορίζει από τον 21ο αιώνα στην εποχή του αντιπραγματισμού. Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο του κοινωνικού και δημοσίας υπηρεσίας ρόλου που επιτελεί η τράπεζά σας, παρακαλούμε για την εξέταση του τεθέντος ζητήματος με τη δέουσα προσοχή και την αναθεώρηση της τυχόν απόφασής σας για πλήρη διακοπή της λειτουργίας του τραπεζικού καταστήματος Ανδρίτσαινας», καταλήγουν στην επιστολή τους.


Σχόλιο για "«Καταδικάζετε την Ανδρίτσαινα στην εξορία» – Νέα επιστολή στην Πειραιώς για την κατάργηση του υποκατ/τος"

  1. Ο/Η Αντώνης Δρεμετσικας Γορτύνιος! λέει:

    Δυστυχώς! Μας ανάγκασαν να είμαστε εξαρτημένοι από αυτούς που δεν νοιάζονται για μας!
    Πού είναι οι νομικοί μας;
    Πού είναι οι δικαστικοί μας;
    Γιατί το Κράτος δεν φέρνει στο σπίτι τα λεφτά μας;
    Γιατί τα δίνει σε αυτούς που δεν μας εξυπηρετούν; Γιατί; Γιατί;,…..!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος