FOLLOW US: facebook twitter

“Να προστατέψουμε τον πνευματικό πλούτο του τόπου μας”: Νέα επιστολή προς την δημοτική αρχή Ήλιδας από το ΔΣ της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 16-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα
-Επείγουσες οι παρεμβάσεις αποκατάστασης της Βιβλιοθήκης που ‘απειλείται’ από τα νερό που μπάζει η οροφή και την υγρασία που θέτει σε κίνδυνο τα βιβλία

Να απευθυνθούν και πάλι στην δημοτική αρχή Ήλιδας, αποφάσισαν στην πρόσφατη διαδικτυακή τους συνεδρίαση τα μέλη του Δ.Σ της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας με μια ανοιχτή επιστολή για την επίλυση σοβαρών εκκρεμοτήτων που αφορούν στο κτήριο και στην μετεγκατάσταση από τον όροφο στο ισόγειο. Το Δ.Σ της Π.Β.Α έχει κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει ζωντανό το  πνευματικό ίδρυμα  της Παπαχριστοπούλειου ώστε να συνεχίσει με τις πνευματικές του εκδηλώσεις και τα αξιόλογα προγράμματά του, να προωθεί τη γνώση και την ανθρώπινη επικοινωνία σε ένα περιβάλλον ευπρεπές και φιλικό. Ωστόσο το κτίριο της Βιλβιοθήκης συνεχίζει να έχει πολύ σοβαρά κτιριακά προβλήματα και μπάζει νερά από την οροφή ενώ ακόμα και τα βιβλία απειλούνται από την υγρασία. Θεωρώντας ότι η δημοτική αρχή δεν έχει ανταποκριθεί στα συνεχή καλέσματα του Δ.Σ της Βιβλιοθήκης, κάνουν μια εκ νέου προσπάθεια να επισημάνουν τα προβλήματα στην δημοτική αρχή για να προχωρήσουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "SHOT ON REDMI 7 AI DUAL CAMERA"

Ειδικότερα, το Σωματείο της Παπαχριστοπούλειου αναφέρει τα εξής στην ανοιχτή επιστολή του προς τον δήμο Ήλιδας την οποία υπογράφουν για το Δ.Σ η πρόεδρος  Άννα Μοσχόβου, ο  αντιπρόεδρος Χρήστος Ξουρής, η γραμματέας Ελένη Σκάβδη και ο ταμίας Βασίλης Ράλλης:

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος και κείμενο που λέει "SHOT ON REDMI 7 AI DUAL CAMERA"

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Επειδή παρά τις επανειλημμένες μας ενημερώσεις (προφορικές και γραπτές) για τη δεινή κατάσταση και εικόνα της Π.Β.Α στον όροφο δεν επακολούθησε καμιά αποτελεσματική κινητοποίηση από τις υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας , βρισκόμαστε στην ανάγκη να επανέλθουμε, ως Δ.Σ του Σωματείου «Π.Β.Α», και να σας υπενθυμίσουμε την κατάσταση:

  • Συνεχής εισροή νερών,τόσο από ρωγμές της οροφής όσο και από τα παράθυρα της αίθουσας αναμονής, τα οποία νερά , όταν βρέχει παρατεταμένα, διαχέονται και διατρέχουν όλο το κλιμακοστάσιο και συγκεντρώνονται στο υπόγειο.
  • Μόνιμη κατάσταση υγρασίας στο δάπεδο του αναγνωστηρίου, της αίθουσας αναμονής, και της σκάλας.
  • Διόγκωση της οροφής από εμφανή οξείδωση του φέροντος οπλισμού της, καθώς και αποκόλληση κομματιών από μπετόν στα τμήματα πάνω από το άνω μέρος των κασωμάτων  των παραθύρων και προχωρημένη οξείδωση του φέροντος οπλισμού στα σημεία αυτά.
  • Έκθεση των βιβλίων σε κατάσταση μόνιμης υγρασίας.

Υπενθυμίζουμε την ανάγκη άμεσων και ελαχίστου κόστους παρεμβάσεων, τόσο για τη διάσωση του πνευματικού πλούτου, ο οποίος φιλοξενείται στο κτήριο, όσο και τη διάσωση του κτηρίου, το οποίο απλόχερα ο δωρητής, Χ. Παπαχριστόπουλος, προσέφερε στους συνδημότες του.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "SHOT ON REDMI 7 AI DUAL CAMERA"

Για την προστασία μέρους του πνευματικού πλούτου, θα βοηθούσε, εάν άμεσα διατίθεντο κάποιοι εργαζόμενοι από το Δήμο, για δύο – τρεις μέρες, ώστε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη μετεγκατάσταση από τον όροφο στο ισόγειο, το οποίο – υπενθυμίζουμε – ανακαινίστηκε μερικώς για το σκοπό αυτό και με την προοπτική να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2020.

Για την προστασία του κτηρίου, θα βοηθούσαν αποτελεσματικά οικονομικές και γρήγορες λύσεις, οι οποίες έχουν συζητηθεί στο παρελθόν με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ήλιδας και μπορούμε να τις συζητήσουμε και πάλι, αν ζητηθεί η συνεργασία μας και η βοήθειά μας.

Το Δ.Σ του Σωματείου «Π.Β.Α» προσδοκά στην άμεση ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής, ώστε να αποτραπεί η επιδείνωση της κατάστασης. Το οφείλουμε στους συνδημότες μας, το οφείλουμε στη γενναιοδωρία των δωρητών΄ τόσο του κτηρίου, όσο και του υφιστάμενου πνευματικού πλούτου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος