FOLLOW US: facebook twitter

Νέα δράση 20 εκατ. ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις της Δυτ. Ελλάδας

Ημερομηνία: 17-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Οικονομία
Στοχεύουμε στην ανακούφιση όσων δεν απέκτησαν πρόσβαση στο πρώτο πρόγραμμα, τόνισε ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτ. Φαρμάκης
-Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας, δήλωσε ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος
-Συγχαρητήρια σε Φαρμάκη από τον δήμαρχο Πηνειού, Ανδρ. Μαρίνο

Με στόχο την κάλυψη των απωλειών σε όσο το δυνατόν περισσότερες πληγείσες από την πανδημία επιχειρήσεις σχεδιάζει την προκήρυξη νέους προγράμματος στήριξης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ύψους 20 εκατ. ευρώ, μετά την πρώτη δράση του περασμένου φθινοπώρου, ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Όλο αυτό το διάστημα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συγκέντρωσε εισηγήσεις και απόψεις φορέων της αγοράς για τις ανάγκες που έχουν προκύψει και τις βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν, προκειμένου οι επαγγελματίες της Περιφέρειας να στηριχθούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά.

Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε η κατάρτιση νέας δράσης στήριξης των Επιχειρήσεων, ύψους 20 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν όλοιοι πληττόμενοιΚΑΔ, όπως οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με μέχρι τρεις εργαζόμενους, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι. Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται κατά βάση σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν εντάχθηκαν στην πρώτη δράση ενίσχυσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ύψους 30 εκατ. ευρώ, με στόχο τη διατήρηση της λειτουργίας των επιχειρήσεων στην επόμενη περίοδο και των απασχολούμενων σε αυτές.

Ο σχεδιασμός ξεκίνησε αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την πρώτη Δράση, με σχετική επικοινωνία και υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για υπερδέσμευση του ποσού και σχεδιάστηκε σεσυνεργασία με τα Επιμελητήρια Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και το Οικονομικό Επιμελητήριο Βορειοδυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου.

Η δράση αυτή –όπως και η πρώτη– είναι συμπληρωματικήστις όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Συνολικά τα δυο προγράμματα (30 & 20 εκατ. Ευρώ) αποτελούν το11% του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

«Με την νέα πρόσκληση ύψους 20 εκατ. ευρώ που θα απευθύνουμε στον επιχειρηματικό κόσμο της Δυτικής Ελλάδας, θα στοχεύσουμε ακριβώς στην ανακούφιση αυτών που δεν κατάφεραν να έχουν πρόσβαση στο πρώτο πρόγραμμα. » δήλωσε ο Ν. Φαρμάκης και τόνισε ότι το νέο πρόγραμμα θα απευθύνεται στους μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες που στηρίζουν την οικονομία και την κοινωνική συνοχή ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι δεν θα αισθάνονται πλέον παραμελημένοι.

«Οι προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής για τη στήριξη των επιχειρήσεων, από τις συνέπειες της πανδημίας, δεν σταμάτησαν στην υλοποίηση της πρώτης Δράσης των 30 εκατ. ευρώ. Δεν επαναπαυτήκαμε ούτε για μια στιγμή και πλέον είμαστε σε θέση να μιλάμε για ένα νέο Πρόγραμμα ύψους 20 εκατ. ευρώ, η πρόσκληση για το οποίο υπολογίζουμε να δημοσιευτεί εντός του πρώτου διμήνου του 2021. Η μικρομεσαία επιχείρηση αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και σ’ αυτή την κατηγορία απευθύνεται η νέα δράση συμπληρωματικής βοήθειας της Περιφερειακής Αρχής. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί, με στοχευμένες δράσεις που ανταποκρίνονται σ’ αυτές τις ανάγκες», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Την ικανοποίησή του για το νέο πρόγραμμα εξέφρασε και ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος.

«Συγχαίρω τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη γιατί για μια ακόμη φορά πήρε θέση μεσούσης της κρίσης, αναλαμβάνοντας δράση έμπρακτης στήριξης των  αδύναμων της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα. Με δική του πρωτοβουλία και ύστερα από  αλλεπάλληλες πιέσεις  προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη,  εξασφάλισε πρόσθετη επιχορήγηση 20 εκατομμυρίων ευρώ  για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Πρόκειται για νέα πρόσκληση που περιλαμβάνει όλους ανεξαιρέτως τους πληττόμενους ΚΑΔ και στοχεύει στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη που στηρίζει  και ενισχύει την επιχειρηματικότητα  αλλά και την κοινωνική  συνοχή στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος