FOLLOW US: facebook twitter

Νέα διάκριση για τον μαθητή του 3ου ΓΕΛ Πύργου Διονύση Αδαμόπουλο

Ημερομηνία: 23-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Κατέκτησε μια θέση για το Μαθηματικό Πρωτάθλημα Νέων στη Νάπολι

Την ανοδική του πορεία με τις συνεχιζόμενες συμμετοχές και κυρίως σημαντικές διακρίσεις σε Μαθηματικούς διαγωνισμούς, συνεχίζει ο Διονύσης Αδαμόπουλος, μαθητής σήμερα του 3ου  ΓΕΛ  Πύργου, που αυτήν τη φορά θα λάβει μέρος στο Μεσογειακό Μαθηματικό Πρωτάθλημα Νέων.

Η συγκεκριμένη ευρωπαϊκή διοργάνωση, θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 20 Ιουλίου στη Νάπολη της Ιταλίας και ο Διονύσης θα είναι μέλος της τετραμελούς ομάδας, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Η ελληνική αποστολή θα  αποτελείται από δύο αγόρια και δύο κορίτσια,  .

Μετά από μια περιπετειώδη διαδικασία μέσα από πέντε διαδοχικούς μαθηματικούς διαγωνισμούς, δύο στον Πύργο και τρεις στην Αθήνα, τελείωσε η φετινή προσπάθειά του στον μαθηματικό στίβο.  Ο Διονύσης Αδαμόπουλος ήταν 7ος στον Αρχιμήδη με αργυρό μετάλλιο (για μισό βαθμό δεν πήρε χρυσό), 7ος στην κατάταξη μετά τον Προκριματικό (για ένα βαθμό έμεινε έξω από την Εθνική Ομάδα για τη Βαλκανιάδα Μαθηματικών ΒΜΟ2019), 7ος και στην τελική κατάταξη μετά τον παράλληλο διαγωνισμό της ΒΜΟ (όπου έδειξε ότι αν είχε πάρει μέρος στη Βαλκανιάδα θα είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο εκεί). Για μια θέση έμεινε έξω από την Εθνική Ομάδα για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών IMO2019 όπου συμμετέχουν οι έξι πρώτοι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος