FOLLOW US: facebook twitter

Νέα αναστάτωση από τα 4,4 Ρίχτερ στην Ανδραβίδα

Ημερομηνία: 22-05-2019 | Συντάκτης:

Ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε εμπορεύματα καταστημάτων που έσπασαν

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε η νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες το πρωί, δυο λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι με επίκεντρο την Ανδραβίδα.

Έντρομοι οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα σπίτια τους και τους χώρους εργασίας τους, καθώς η σεισμική δόνηση είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος (5χλμ κατά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και 2 χλμ κατά την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου της Ιταλίας) και συνοδευόταν από το χαρακτηριστικό βουητό που παρατηρείται όλες αυτές τις μέρες. Μάλιστα, σημειώθηκαν και αρκετές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις καθώς πέρα από ρωγμές, αντικείμενα έπεσαν στο έδαφος και έσπασαν προίόντα και εμπορεύματα  σε μαγαζιά. Επίσης έσπασε και  μια τζαμαρία στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου Δημάρχου Διονύση Μάλιαρη, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Παρέμβαση του ΕΒΕ Ηλείας 

Αμέσως μετά την σεισμική δόνηση και όταν έγινε γνωστό ότι υπηρξαν αρκετές ζημιές σε επιχειρήσεις, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος έστειλε επιστολή σε υπουργούς και στην Περιφέρεια, ζητώντας την παρέμβασή τους για την καταγραφή των ζημιών και στήριξη των επιχειρήσεων, αναφέροντας τα εξής:

«Μετά τον ισχυρό σεισμό που έγινε πριν από λίγη ώρα στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, παρατηρούνται εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια καθώς και στον εξοπλισμό επαγγελματικών χώρων.

Ήδη αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Ηλείας μεταβαίνει στον τόπο της ζημιάς, προκειμένου να εκτιμήσει την όλη κατάσταση.

Σας παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αποτίμηση των ζημιών από τον σεισμό τόσο σε κτίρια, όσο και στον εξοπλισμό των επιχειρήσεων αλλά και στην έκδοση των απαιτούμενων διοικητικών αποφάσεων.

Επίσης, παρακαλούμε να φροντίσετε για τη συνδρομή των επιχειρήσεων που υπέστησαν βλάβες και τη λήψη μέτρων ανακούφισης από την Πολιτεία.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος