FOLLOW US: facebook twitter

ΝΕ Ηλείας του ΤΕΕ: Ενημέρωση για την απαγόρευση των μετακινήσεων

Ημερομηνία: 30-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συνάδελφοι ,κατόπιν επικοινωνίας μας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Παναγιώτη Μάνδαλο, αφού τον ενημερώσαμε σχετικά με την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας όσον αφορά τις εργασίες εκτός γραφείου και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα μέτρα απαγόρευσης των μετακινήσεων λόγω του COVID-19 , μας διαβεβαίωσε ότι πρόκειται να ενημερώσει σχετικά τους αστυνομικούς υπαλλήλους , οι οποίοι θα αξιολογούν την κάθε περίπτωση μετακίνησης ξεχωριστά όπως και την αναγκαιότητά της. Για αυτούς τους λόγους παρακαλούμε τους συναδέλφους έως ότου βγει σχετική οδηγία προς τα Αστυνομικά Τμήματα για τις επιτρεπόμενες μετακινήσεις μας (θέμα για το οποίο εργάζεται αυτή την ώρα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος κ.Αϊβαλής Βασίλης):

1)Να περιορίσουμε τις εκτός γραφείου μετακινήσεις μας τις εργάσιμες ώρες, παρά μόνον στις μεγάλης ανάγκης περιπτώσεις. Φροντίζουμε η επικοινωνία με τους πελάτες μας να γίνεται ή δυνατόν μέσω τηλεφώνου και με ηλεκτρονικά μέσα. Άσκοπες μετακινήσεις για άλλους λόγους πέραν της εργασίας με το αιτιολογικό ότι μετακινούμαστε για “εξωτερικές εργασίες” θα τιμωρούνται με πρόστιμο.

2)Να αναγράφουμε στο έντυπο μετακίνησης στο πεδίο “της Περιφέρειας …” την έδρα του γραφείου και σχετική αναφορά “όπως και σε εξωτερικές εργασίες μετρήσεων – αποτυπώσεων – επίβλεψης κατασκευών – έλεγχου δόμησης κ.α….”

3)Να φέρουμε μαζί μας κάποιο αποδεικτικό έγγραφο των εργασιών για τις οποίες μετακινούμαστε π.χ. οικοδομική άδεια, αποδεικτικά ΕΦΚΑ, έντυπα Ανάθεσης-Ανάληψης στα οποία να αναγράφεται η διεύθυνση του τόπου μετακίνησης και οτιδήποτε άλλο κρίνετε ότι αποδεικνύει τον λόγο της μετακίνησής σας.

Σε κάθε περίπτωση συνάδελφοι , τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας,εντός και εκτός γραφείου. Σεβόμαστε τους εαυτούς μας , την οικογένειά μας, τους γύρω μας.

Για να είμαστε όλοι γεροί να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που έρχονται.

Ο Πρόεδρος
Ν.Ε.Ηλείας – ΤΕΕ/ΤΔΕ
Χρήστος Δ.Γεωργακόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος