FOLLOW US: facebook twitter

«Ναι στην πρόληψη, Ναι στη ζωή»

Ημερομηνία: 11-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Ενδιαφέρουσα ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του Μαστού από το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου

Γράφει η Κική Κολοβέρου– kkoloverou@yahoo.gr

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με θέμα «Η πρόληψη και η ενημέρωση σώζουν- Ναι στη Ζωή» που πραγματοποίησε το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου με την έγκριση του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, το απόγευμα της Τετάρτης στο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο.

Μια ημερίδα αφιερωμένη στην υγεία των γυναικών κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα στην ενημέρωση και στην πρόληψη της πιο μεγάλης απειλής, του καρκίνου του μαστού όπως είπε και στο σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων του Πύργου κα Κατερίνα Παρασκευοπούλου τονίζοντας ότι η πρόληψη και η ενημέρωση σώζουν ζωές.

«Ένας από τους καθοριστικούς σκοπούς της ίδρυσής του Λυκείου των Ελληνίδων από την Καλλιρρόη Παρέν ήταν εκτός από τη διαφύλαξη της παράδοσης και του λαϊκού μας πολιτισμού, η εξύψωση και η προστασία της Ελληνίδας γυναίκας. Στο σύγχρονο ρυθμό ζωής με τις υπερβολικές ευθύνες της και τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας καθώς και οι πολλαπλοί ρόλοι στην εργασία και στην οικογένεια κάνουν πολλές φορές τη γυναίκα να παραμελεί τον εαυτό της και να θεωρεί ότι είναι άτρωτη. Να μην προσέχει τη δική της υγεία γιατί έχει να φροντίσει πολλά άλλα…» τόνισε η κ. Παρασκευόπουλος προσθέτοντας πως αυτός είναι και ο σκοπός της ημερίδας. «Να ευαισθητοποιήσουμε τις γυναίκες στα θέματα της υγείας τους, να ενημερωθούν, να βρεθούν κοντά στους ειδικούς γιατρούς, να τους εμπιστευτούν, να μην φοβούνται. Ο φόβος, μόνο κακό κάνει, αντίθετα η ενημέρωση και η πρόληψη μόνο καλό. Όλοι θα έχετε ακούσει ιστορίες γυναικών που άργησαν ή ανέβαλαν αλλά και πολύ περισσότερες αυτών που πρόλαβαν και σώθηκαν. Απόψε έχουμε μαζί μας εκλεκτές γιατρούς της πόλης μας και τις ευχαριστούμε πολύ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και ευχαριστούμε και εσάς που βρίσκεστε μαζί μας για να πούμε «ναι στη ζωή».

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας κ. Χρήστο Γιαννικούλη και αμέσως μετά η συντονίστρια της εκδήλωσης, κ. Νάνσυ Σπυροπούλου, Δημοσιογράφος, έδωσε το λόγο στις ειδικούς οι οποίες με σαφή και κατανοητό τρόπο μίλησαν για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, τις προληπτικές εξετάσεις που θα πρέπει να ακολουθούν, τη χειρουργική αντιμετώπιση και τη θεραπεία αλλά και τη σωστή διατροφή.

Η κ. Κατερίνα Φωτοπούλου, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος ανέπτυξε το θέμα «Ετήσιος προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος – ενημέρωση – παρατηρήσεις – εμμηνόπαυση», η κ. Μαρία Αγαλιανού,  Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης – Md – Ειδικευμένη στην απεικόνιση μαστού μίλησε για την «Συμβολή της απεικόνισης στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού»,  η κ. Ελένη Βασιλοπούλου,  Γυναικολόγος – Χειρουργός μαστού – Μέλος της Ελληνικής Γυναικολογική Εταιρείας Παθήσεων Μαστού ανέλυσε το θέμα «Καρκίνος του Μαστού: Από την διάγνωση στη θεραπεία» και η κ. Σοφία Κίτσου – Βάγια, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος μίλησε για τη «Διατροφή και Καρκίνος του Μαστού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος