FOLLOW US: facebook twitter

«Ναι μεν αλλά» για τα τεκμήρια από Σκυλακάκη

Ημερομηνία: 16-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Ήξεις αφίξεις από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για τα τεκμήρια διαβίωσης, με τον Θόδωρο Σκυλακάκη να τονίζει ότι η ζημιά στην ελληνική οικονομία από την πανδημία είναι μεγάλη.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Mega ο Θόδωρος Σκυλακάκης τόνισε μεν πως η ανάπτυξη στη χώρα θα ξεκινήσει αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας, όμως άφησε  ανοιχτό το ενδεχόμενο για δυσμενείς αλλαγές στο ζήτημα των τεκμηρίων.

Αναγκαστικά θα πρέπει να ξανά δούμε τα τεκμήρια. Προφανώς θα λειτουργήσουν, αλλά το πώς θα λειτουργήσουν είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση. Είναι η πιο δύσκολη πλευρά καθώς θα πρέπει να εξετασθούν και τα δεδομένα των προγραμμάτων στήριξης. Θα εξετασθεί το επόμενο  διάστημα».

Αναφορά έκανε και στο όριο συλλογής αποδείξεων για το αφορολόγητο, όπου η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει μειώσεις, λέγοντας «υπάρχει βίαιη πτώση της κατανάλωσης που οφείλεται στο lockdown. Βέβαια, υπάρχει και σοβαρή αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Υπολογίζω αύξηση 8-10% σε σχέση με το τι θα συνέβαινε χωρίς την πανδημία. Θα μετρήσουμε κατανάλωση του 2020, θα δούμε τι προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις και θα δούμε ποια είναι η μείωση».

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών βασικός στόχος είναι να στηριχθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά μετά το πλήγμα της πανδημίας στα εισοδήματά τους, με γνώμονα όμως, τις «αντοχές» των διαθεσίμων του Δημοσίου.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος