FOLLOW US: facebook twitter

Ναι, αλλά θα έχουμε cheerleaders!

Ημερομηνία: 01-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

«Αυτούς τους πολιτικούς έχουμε! Αυτοί μας αξίζουν!». Δυστυχώς υπάρχει μία ισχυρή δόση αλήθειας στο συγκεκριμένο επιχείρημα. Με μία διαφορά: Συνήθως, ακόμη και αυτοί οι οποίοι το μεταχειρίζονται, τείνουν να εστιάζουν στην φτωχή ποιότητα του πολιτικού προσωπικού, λησμονώντας πως η ουσία του επιχειρήματος καταδεικνύει αναπόφευκτα την αντίστοιχα χαμηλή ποιότητα του εκλογικού σώματος. Σαρξ εκ της σαρκός της κοινωνίας είναι οι πολιτικοί. Καλό θα ήταν να το θυμούνται αυτό όσοι όψιμα αγανακτούν  και σπεύδουν να κατηγορήσουν την εκάστοτε κυβέρνηση, ιδιαίτερα εφόσον την έχουν στηρίξει με την ψήφο τους.

Την Κυριακή κάηκαν οι Μυκήνες. Η είδηση σίγουρα επανέφερε τις θλιβερές μνήμες της πυρκαγιάς στην Ολυμπία. Τότε που όλοι οι Έλληνες και όχι μόνο οι Ηλείοι έλεγαν πως δεν γίνεται να καεί η Αρχαία Ολυμπία!Κι όμως κάηκε. Έτσι και τώρα, είπαν πως δεν γίνεται να καούν οι Μυκήνες! Κι όμως κάηκαν. Γιατί σε τούτη η χώρα, μόνο η καταστροφή έχει τρομακτική συνέπεια. Υπάρχει ωστόσο και θετική πλευρά, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού: «Από την πυρκαγιά δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη».

Εντάξει τότε. Αφού δεν κάηκε το μουσείο και κυρίως τα εκδοτήρια –πως θα κόβουμε εισιτήριο στους αδαείς βαρβάρους προκειμένου να δουν ποιοι τους έδωσαν τα φώτα;– τότε όλα καλά. Κάηκε ο αρχαιολογικός χώρος, αλλά «η φωτιά δεν έπληξε αρχαιότητες».Τουλάχιστον εμείς που είδαμε τον Κρόνιο λόφο στάχτη και το μνημειακό περιβάλλον καμένο, καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι έχει συμβεί. Το τελευταίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε αρχαιολογικού χώρου, είτε λέγεται Ολυμπία, είτε Μυκήνες, είτε Δελφοί κλπ. Εδώ μόνο και μόνο που έβλεπες να έχουν καλυφθεί τα πάντα από μαυρίλα, σε έπιανε η ψυχή σου.

Αλλά αυτοί είναι οι Έλληνες: Έδωσαν τα «φώτα», αλλά είναι παντελώς ανίκανοι να προστατεύσουν τα παγκόσμια μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Την ίδια αυτή ώρα,

Οι ειδήσεις των τελευταίων 24ωρων, συνθέτουν το ζοφερό τοπίο στο οποίο βρίσκεται η χώρα:

Θα έλεγα ότι ζούμε ένα πραγματικό θαύμα, να μεγαλώνει δηλαδή η Ελλάδα χωρίς να χυθεί σταγόνα αίματος, απλά με έναν νόμο που θα έρθει στη Βουλή οσονούπω. Και όλα αυτά την ώρα που τα τούρκικα ερευνητικά αλωνίζουν στο Αιγαίο.

Άρκεσε μια θαλάσσια λωρίδα πλάτους έξι μιλίων από τα σύνορα με την Αλβανία μέχρι το Ταίναρο, για να «μεγαλώσει η Ελλάδα».

To site του Υπουργείου Παιδείας «πέφτει» την ημέρα της ανακοίνωσης των βάσεων αλλά το Υπουργείο ανακοινώνει ότι μετά τον αποκλεισμό της κοινωνιολογίας και την υποβάθμιση των καλλιτεχνικών εντάσσεται στο πρόγραμμα των σχολείων το … cheerleading, αποθεώνοντας την ελαφρότητα των αρμοδιών ου μοιάζουν να ζουν στον δικό τους κόσμο

Το άνοιγμα των σχολείων  είναι ακόμη «στον αέρα» ενώ λόγω της απίστευτης προχειρότητας,  η προμήθεια για τις μάσκες των μαθητών δεν μπορεί να είναι στα σχολεία το επόμενο δεκαπενθήμερο και άρα φαίνεται πως μεταθέτει τον «αγιασμό» που είχε ανακοινωθεί,  εκτός αν την πρώτη εβδομάδα ο κορονοϊός «δεν κολλάει».

Ο Υπουργός  Άδωνις Γεωργιάδης δημοσιεύει φωτογραφίες του να παίζει τένις και να αυτο-θαυμάζεται,

Όμως ας μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. Όπως πληροφορηθήκαμε σε λίγο στα ελληνικά σχολεια, ελέω καςΚεραμέως θα έχουμε cheerleaders…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος