FOLLOW US: facebook twitter

Έγγραφο Σ. Μπαλιούκου στο Υπ. Παιδείας: Να χαρακτηριστούν ξανά ως δυσπρόσιτα τα Γυμνάσια-Λύκεια Ανδρίτσαινας και Καλλιθέας

Ημερομηνία: 12-06-2020 | Συντάκτης:

Στο αίτημα του, για την επαναφορά χαρακτηρισμού των Γυμνασίων- Λυκείων Ανδρίτσαινας και Καλλιθέας ως δυσπρόσιτα, επανέρχεται με νέο έγγραφο του προς το Υπουργείο Παιδείας, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος.

Όπως τονίζει, εδώ και δυο χρόνια τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κι ειδικότερα το Γυμνάσιο Λύκειο Ανδρίτσαινας και το Γυμνάσιο Λύκειο Καλλιθέας, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα στελέχωσης και υπολειτουργίας λόγω του μη χαρακτηρισμού τους ως δυσπρόσιτα. “Αυτό κυρίως συμβαίνει λόγω του ότι εκλείπουν τα κίνητρα της υψηλής μοριοδότησης και του οικονομικού επιδόματος απομακρυσμένων περιοχών για τους εκπαιδευτικούς και δεν επιλέγονται τα σχολεία αυτά. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκδόθηκε ψήφισμα με το οποίου απαιτούσαμε την επαναφορά των ανωτέρω σχολικών μονάδων στον χαρακτηρισμό δυσπρόσιτα. Δυστυχώς, το αίτημα μας δεν έγινε αποδεκτό τότε κι ως εκ τούτου δημιουργήθηκαν ανυπέρβλητα προβλήματα στην εκπαίδευση των μαθητών των δυο εκ των τριών δημοτικών ενοτήτων του Δήμου, δηλαδή της Ανδρίτσαινας και της Αλιφείρας. Επανερχόμαστε λοιπόν και ζητούμε να χαρακτηριστούν οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ήτοι Γυμνάσιο Λύκειο Ανδρίτσαινας και Γυμνάσιο Λύκειο Καλλιθέας ως δυσπρόσιτα, αφού αυτές ανήκουν στον ορεινό όγκο του Δήμου κι οφείλουμε να βοηθήσουμε τις απομακρυσμένες τοπικές κοινωνίες και τους μαθητές να κάνουν βήματα προόδου κι όχι να αισθάνονται παραγκωνισμένοι. Επιμένουμε και περιμένουμε δικαίωση του αιτήματος μας” καταλήγει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος