FOLLOW US: facebook twitter

«Να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ για να σταματήσει ο κατήφορος”

Ημερομηνία: 27-04-2023 | Συντάκτης:

Του Χρήστου Αθανάσουλα υπ. βουλευτή ΚΚΕ Ν. Ηλείας*

Στις 21 Μάη πραγματοποιούνται οι βουλευτικές εκλογές που το αποτέλεσμα τους θα πρέπει να βρει τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα όσο το δυνατόν περισσότερο ανίσχυρα για να μην μπορούν να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα.

Σε αυτή την προσπάθεια θα συμβάλω και εγώ, πρώτη φορά σαν υποψήφιος. Το ΚΚΕ μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του στην Ηλεία. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα.

Με το ΚΚΕ συναντηθήκαμε μέσα από την προσπάθεια που έκανα για να λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Πύργο και την 11ετή λειτουργία του. Το κοινωνικό φροντιστήριο άλλωστε είναι μια ακόμη απόδειξη του πόσο αληθινό είναι το σύνθημα του ΚΚΕ: « ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ».

Αυτό τον αγώνα συνεχίζω και στον ίδιο αγώνα αισθάνομαι ότι μετέχω και με την υποψηφιότητά μου αυτή στο ΚΚΕ και με το κάλεσμα που απευθύνω να έλθετε μαζί μας.

Γιατί τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα είτε αυτοδύναμα είτε με συνεργασίες είναι αυτά που ευθύνονται για την χρεωκοπία της , που ζούμε πάνω από μια δεκαετία και που μας βύθισαν στη φτώχεια των μνημονίων. Κι έχουν το θράσος να ζητούν και πάλι την ψήφο του λαού, προβάλλοντας το καθένα το επιχείρημα ότι αυτό «θα κάνει την καλύτερη διαχείριση των δεινών μας»

Τα δεινά που οι πολιτικές τους φόρτωσαν στις ζωές μας και που δεν ήσαν καθόλου αναγκαία να μας συμβούν, αν ζούσαμε σε μια χώρα που είχε πρώτο μέλημα την ανθρώπινη ύπαρξη και ΟΧΙ τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό είναι που πρέπει να σκεφτεί ο λαός. Δεν γίνεται να σωθεί η χώρα από αυτούς που την έφτασαν εδώ.

Αν υπάρχει ελπίδα να αλλάξει η ζωή μας χρειάζεται οι κάλπες να διπλασιάσουν τη δύναμη του ΚΚΕ!

Ας σκεφτούμε πως θα ήταν η Ελλάδα , αν στη βουλή βρισκόντουσαν διπλάσιοι βουλευτές του ΚΚΕ…

…αν στα σωματεία υπήρχαν διπλάσιοι εκλεγμένοι από τους εργαζόμενους που συμπορεύονται με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ…

…αν στους δρόμους των αγώνων συναντούσαμε διπλάσιους συνοδοιπόρους στα μπλοκ της κόκκινης περήφανης εργατιάς…

Τόσες και τέτοιες δυνάμεις θα μπορούσαν να αποτρέψουν στη βουλή και στους δρόμους των αγώνων το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου και να μας στηρίξουν στον αγώνα για καλύτερες συνθήκες ζωής, για ζωή με δικαιώματα, ενάντια στην ασύδοτη καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Οι δυνάμεις αυτές θα μπορούσαν να αντιπαλέψουν την φτώχεια των μνημονίων και τον ηθικό και ψυχικό ξεπεσμό μας.

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα που υπηρετούν ευθέως ή φορώντας «προβιά» τα αστικά κόμματα εχθρεύεται την παιδεία και ιδιαίτερα τη μόρφωση των παιδιών του λαού…

…εχθρεύεται την τέχνη και ιδιαίτερα την τέχνη που δεν εκμαυλίζει αλλά απευθύνεται, αγγίζει κι αναπτύσσει την ποιότητα της ανθρώπινης υπόστασης…

…εχθρεύεται την οριζόντια αλληλεγγύη , όταν ο λαός στηρίζει το λαό, γιατί στερεί λίγο από το «πεντεσπάνι» του αμύθητου πλούτου της άρχουσας τάξης, που υπηρετούν… και τους στερεί τη δυνατότητα να φανούν «σωτήρες αυτών που οι ίδιοι εξόντωσαν» με τις πολιτικές τους

Ενάντια σε αυτή την καπιταλιστική κόλαση η μόνη επιλογή κάθε αριστερού και προοδευτικού ανθρώπου στις εκλογές που έρχονται είναι το ΚΚΕ.

Να μην παγιδευτεί. Να μην διαστάσει. Να μην ξανακάνει για άλλη μια φορά το ίδιο λάθος. Την λάθος επιλογή που στο παρελθόν έδωσε δύναμη σε αυτούς που έπνιξαν τις ζωές μας στα τραπεζικά χρέη και τους πλειστηριασμούς, στην ακρίβεια και την ανεργία, στο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων. Στην εξαθλίωση.

Γιατί αυτά τα δεινά που έφεραν οι μπλε , οι πράσινοι και οι ροζ μνηστήρες της εξουσίας –και τάχαμ σωτήρες και πάλι, ήλθαν από την λάθος ψήφο μας…

Μην παγιδευτούμε σε ψεύτικα διλήμματα

Μην σταθούμε στις επιφυλάξεις και στις διαφωνίες μας

Μην ενδώσουμε κι επιλέξουμε «το λιγότερο κακό»

Μην ψηφίσουμε αυτούς που τάζουν ότι «θα κάνουν το καλύτερο από τα χειρότερα για τις ζωές μας».

Να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ για να σταματήσει ο κατήφορος. Γιατί στο τέλος του κατήφορου αυτή τη φορά δεν θα είναι ο πάτος… Θα είναι ο γκρεμός.

*Ο Χρήστος Αθανάσουλας είναι Συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος Δημιουργός και συντονιστής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου, πρώην δημοτικός σύμβουλος Πύργου με την Ανοιχτή συμπολιτεία .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος