FOLLOW US: facebook twitter

«Να στηριχθούν οι μικροί και μεσαίοι αγρότες»: Συμβολική διαμαρτυρία και παράδοση ψηφίσματος στην ΠΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 29-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Αγροτικά, Νέα

Την αντίθεσή τους στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης εξέφρασαν χθες με συμβολική διαμαρτυρία έξω από το διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ), παραδίδοντας ψήφισμα στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας.

Με επίκεντρο τα προβλήματα στην κτηνοτροφία και στην τιμή των αγροτικών προϊόντων, τόνισαν ότι οι παραγωγοί έχουν πληγει από την πανδημία και πρέπει να στηριχθούν για να μην καταρρεύσει ο αγροτικός τομέας.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση στέκεται μόνο στα λόγια και δεν κάνει κάτι για να βοηθήσει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες.

«Η κυβέρνηση είναι η καλύτερη από όλες στον ανταγωνισμό εξυπηρέτησης των συμφερόντων των καπιταλιστών,  των τραπεζών και της ΕΕ. Δεν δέχθηκε να μας συναντήσει για τα προβλήματα που πλήττουν το αγροτικό εισόδημα και άρχισε να μας ρίχνει λάσπη ότι είμαστε κομματικοί κι ότι τα έχει λύσει όλα. Δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, τη στιγμή που έχουν πληγεί πολλοί κλάδοι από την πανδημία.Είμαστε εδώ δυνατοί και ζητάμε να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα και να μην καταβαλουμε εισφορές για όσο κρατά η πανδημία», τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος Νίκος Αγάλος, αναφέρθηκε στην τιμή πώλησης των αμνοερίφίων, τονίζοντας ότι φέτος πωλήθηκαν στις χαμηλότερες τιμές και έφτασαν στο πασχαλινό τραπέζι πανάκριβες, ενώ ο παραγωγός Σωτ. Μητσόπουλος υπογράμμισε το πρόβλημα με την τιμή της πατάτας, εξαιτίας των εισαγωγών και καυτηρίασε την απόφαση της κυβέρνησης να αποκλείσει τους παραγωγούς άλλων περιφερειών από τις λαϊκές αγορές χωρίς καμία αποζημίωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος