FOLLOW US: facebook twitter

«Να πληρωθούν άμεσα στους αγρότες οι αποζημιώσεις»: Διαμαρτυρία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου σε Αραχωβίτη και Κουρεμπέ

Ημερομηνία: 11-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου διαμαρτύρεται στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Φάνη Κουρεμπέ και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Αραχωβίτη, για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα των αγροτικών αποζημιώσεων από τις έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις του 2018.

Όπως αναφέρει ο νόμιμος εκπρόσωπος τπου Αγροτικού Συνεταρισμού Πύργου Μιχάλης Πλαστουργός «Οι αγρότες της Ηλείας έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση από την μειωμένη παραγωγή, τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους αλλά και τα μειωμένα έσοδα από την ελαιοκομική περίοδο λόγω των εξευτελιστικών τιμών πώλησης του ελαιολάδου.

Στο βαρύ πλήγμα που έχουν δεχθεί τα αγροτικά εισοδήματα έρχεται να προστεθεί και η πολιτική του ΕΛΓΑ που από την μια έχει αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές από το 2011 και από την άλλη ζητά να καλυφθούν άμεσα οι τρέχουσες οφειλές για να πληρώσει τις αποζημιώσεις. Αντί να υπάρξει και έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον έλληνα παραγωγό, τον καλεί να πληρώσει για να πληρωθεί. Ο εκβιασμός αυτός έχει φέρει του παραγωγούς σε απελπιστική κατάσταση.

Κατόπιν των παραπάνω ζητούμε την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων και την αλλαγή πολιτικής του ΕΛΓΑ. Είναι καιρός να ληφθεί υπόψη ότι ο ΕΛΓΑ υπάρχει για την στήριξη του Έλληνα παραγωγού και όχι της ζημίωσής του.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος