FOLLOW US: facebook twitter

«Να πεθάνουμε να ησυχάσουμε, μόνο φόρους πληρώνουμε» – Χωρίς ρεύμα για 3η μέρα (βίντεο)

Ημερομηνία: 27-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Αυτή είναι η εικόνα από τα προάστια της Αθήνας. Ηλικιωμένοι με θέματα υγείας ανησυχούν για το τι θα τους ξημερώσει, με τους κατοίκους να βασίζονται στην αλληλοβοήθεια.

Ενδεικτικά στο Χαλάνδρι, στην Αγία Παρασκευή, στη Δάφνη, στη Νέα Σμύρνη και στη Γλυφάδα οι πολίτες δηλώνουν αγανακτισμένοι, «Μας λένε ότι θα έρθουν να φτιάξουν το ρεύμα αλλά δεν έρχονται. Είμαι 20 χρόνια διαβητική, ο άνδρας μου έχει πρόβλημα με την καρδιά του και είμαστε χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα. Ευτυχώς μας φιλοξενούν οι γείτονες μας. Χθες άνοιξα ένα δρομάκι για νοερά φέρω φαγητό. Δεν αντέχουμε άλλο», αναφέρει στα Dnews, αναφέρει κάτοικος του Χαλανδρίου.

«Να πεθάνουμε να ησυχάσουμε»

Η υπομονή τους έχει πλέον εξαντληθεί, καθώς οι προσπάθειες τους να επικοινωνήσουν με τις Αρχές αποδείχτηκαν άκαρπες. Τα τρόφιμα τα διατηρούν στα μπαλκόνια μέσα σε κουβάδες με χιόνι, ενώ οι περισσότεροι μαγειρεύουν με γκαζάκια ή στο τζάκι όσοι διαθέτουν.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Επανειλημμένως ειδοποιήσαμε την ΔΕΔΔΗΕ, τον δήμο, την πυροσβεστική. Καμία απολύτως βοήθεια. Είδατε τον δρόμο. Τα τρόφιμα μες στο χιόνι. Έχουμε μικρό παιδί. Δηλαδή πρέπει να πεθάνουμε; Πέντε λεπτά από την Κηφισίας είμαστε. Να πεθάνουμε να ησυχάσουμε.

Μόνο φόρους πληρώνουμε. Είμαστε αφημένοι στη μοίρα μας. Τι μέσα τι έξω, το ίδιο κρύο κάνει, ειδικά όταν έρχεται το βράδυ είναι ακόμα χειρότερα», δηλώνει χαρακτηριστικά η κα. Μαρία.

Χωρίς ανοιχτούς δρόμους, θέρμανση, σταθερό και διαδίκτυο οι τρόποι επικοινωνίας έχουν λιγοστέψει. Οι περισσότεροι πολίτες κάνουν έκκληση βοήθειας μέσω των social media.

«ΣΟΣ! Εδώ και ένα 24ωρο όλη η πολυκατοικία στην οδό Καππαδοκίας 10 στην Ανω Ν. Σμύρνη είναι χωρίς ρεύμα. Πυροσβέστες το πρωί είπαν πως πρώτα πρέπει να έρθει ο δήμος Να κόψει το δέντρο που κατέστρεψε τα καλώδια της Δ.Ε.Η.. Η ΔΕΗ απάντησε πως θα έρθει σε πέντε μέρες. Ακούει ο δήμος; Ειδοποιήστε όποιος μπορεί τον δήμο να τους φέρουν τουλάχιστον φαγητό. Ντροπή!».

dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος