FOLLOW US: facebook twitter

«Να μείνουν στην Ηλεία τα πανεπιστήμια»: Συμφωνία για τριμερή συνεργασία δήμων, Περιφέρειας και Παν/μίου Πατρών

Ημερομηνία: 24-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Σε κοινή στόχευση για το μέλλον του ακαδημαϊκού χάρτη της Ηλείας συμφώνησαν χθες ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτ. Φαρμάκης, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Β. Κυριαζοπούλου, ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος και ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που διεξήχθη χθε το απόγευμα στην Πάτρα με πρωτοβουλία του κ. Φαρμάκη.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε η βιώσιμη και σε βάθος χρόνου ανάπτυξη των δύο τμημάτων που ήδη λειτουργούν από τη φετινή ακαδημαϊκή περίοδο, της Μουσειολογίας στον Πύργο και της Γεωπονίας στην Αμαλιάδα. Οι δύο δήμαρχοι ξεκαθάρισαν ότι δεν συζητούν σενάρια μετακίνησης στην Πάτρα ή στο Αγρίνιο, ενώ η πρύτανης ανέφερε πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.Ο κ. Φαρμάκης επισήμανε πως η Περιφέρεια θα είναι αρωγός, ώστε να στηριχτούν οι υποδομές και να μην υπάρξει πρόβλημα στη συνολική λειτουργία του ιδρύματος.

Ο κ.Αντωνακόπουλος και ο κ. Λυμπέρης δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να ενισχύσουν τα δύο τμήματα, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στον προϋπολογισμό των δύο δήμων και θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με το πανεπιστήμιο για να λύνονται άμεσα τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Επίσης, συζητήθηκε και το πλάνο διεκδίκησης της Σχολής ΤΕΦΑΑ Πύργου, καθώς το Πανεπιστήμιο δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει αίτημα επανεκτίμησης της απόφασης με ολοκληρωμένο φάκελο, διεκδικώντας την άρση της αναστολής λειτουργίας του.

Ο κ.Αντωνακόπουλος δήλωσε στην «Πρωινή» ότι η Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο στηρίζουν το αίτημα του δήμου Πύργου για την επαναλειτουργία της Σχολής ΤΕΦΑΑ και την παραμονή της Μουσειολογίας στην πόλη, πετώντας το… μπαλάκι στο υπουργείο Παιδείας.

«Υπάρχει κλίμα αγαστής συνεργασίας και το Πανεπιστήμιο μας στηρίζει. Εμείς ως δήμος θα κάνουμε αυτά που πρέπει για να στηρίξουμε τις δομές και θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να επιδείξει βούληση για σωστές αποφάσεις»

Ο κ. Λυμπέρης δήλωσε ότι έχει κάνει αγώνες για τις υποδομές του τμήματος και πως η Αμαλιάδα δικαιούται το τμήμα, καθότι έχει γεωργική παραγωγή 15πλάσια της Αιτωλοακαρνανίας και μπορεί να συνδέσει το τμήμα με την τοπική επιχειρηματικότητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος