FOLLOW US: facebook twitter

Να γίνει το ΠΑΣΟΚ ο νέος ισχυρός πόλος αλλαγής και ανατροπής

Ημερομηνία: 23-01-2023 | Συντάκτης:

Tου Μιχάλη Κατρίνη, βουλευτή Ηλείας και επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Η χώρα εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε έναν ατέρμονο πολιτικό τακτικισμό για να εγκλωβίσουν τους πολίτες, χωρίς να έχουν τίποτα θετικό να προσφέρουν στους πολίτες. Ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει αποτύχει απλά, γυρίζει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω με την προσωπική του εμπλοκή στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της ακρίβειας και να εγγυηθεί συνθήκες δίκαιης οικονομικής ανάπτυξης για όλους. Γιατί πολύ απλά ο κ.Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός των ισχυρών και των ολίγων, δεν τον ενδιαφέρουν οι μικροί επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι νέοι άνθρωποι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα γενικευμένο έλλειμμα αξιοπιστίας, το οποίο πηγάζει από την πρόσφατη κυβερνητική θητεία του αλλά και τις έντονες επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του ως αξιωματική αντιπολίτευση.  Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται να έχει μεγαλύτερη φθορά από την κυβέρνηση, αυτό λέει πολλά.

Ο λαϊκισμός, οι κραυγές και η οξύτητα δεν μπορούν να καλύψουν την έλλειψη ρεαλιστικών προγραμματικών θέσεων, την απουσία επιχειρημάτων, την αδυναμία διαμόρφωσης μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης. Αλίμονο για τη χώρα αν οι επιλογές των πολιτών περιορίζονταν ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιλογές που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει να μιλάει με προτάσεις. Να καταθέτει ρεαλιστικές προγραμματικές προτάσεις με θετικό πρόσημο για την ανάπτυξη της οικονομίας. Ανάπτυξη όχι για τους λίγους, γιατί μια τέτοια ανάπτυξη δεν είναι βιώσιμη αλλά ανάπτυξη για τους πολλούς, όπως το έχει ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ.

Η αναπτυξιακή διαδικασία,όμως, συνδέεται με ένα ευρύ πλέγμα μεταρρυθμίσεων στο κράτος, τη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση που περιορίζουν τη γραφειοκρατία και προωθούν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Γιατί η αδιαφάνεια, η διαφθορά και η γραφειοκρατία υπονομεύουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε ότι χρειάζεται τόλμη, φαντασία και δημιουργικότητα στο σχεδιασμό και στην άσκηση οικονομικής πολιτικής. Χρειάζεται ένα νέο περιεχόμενο διακυβέρνησης που θα ενώνει τις δημιουργικές δυνάμεις της οικονομίας και  την κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς. Στις εκλογές, κάθε πολίτης έχει στα χέρια του μια μοναδική ευκαιρία: να ανατρέψει με την ψήφο του το σημερινό αποτυχημένο δικομματικό σύστημα αυτών που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Να αναδείξει το ΠΑΣΟΚ σε ένα νέο ισχυρό πόλο που θα επιβάλλει τη συνεργασία όλων των ζωντανών και δημιουργικών δυνάμεων της χώρας.

Κάποιοι θέλουν να μας σύρουν σε συνεχόμενες εκλογές, εκβιάζοντας για μια αυτοδυναμία που είναι μακρινό όνειρο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην οικονομία και τη ζωή των πολιτών. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Αδιέξοδα έχουν μόνο οι πολιτικές και οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Τα αδιέξοδα αυτά τα ζήσαμε ως εφιάλτη. Σε αυτό τον εφιάλτη, είναι καιρός να βάλουμε ένα τέλος. Να κάνουμε μια νέα αρχή, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος