FOLLOW US: facebook twitter

Να επιδιώξουμε Πειραματικό Σχολείο και στα Γυμνάσια…

Ημερομηνία: 12-05-2023 | Συντάκτης:

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

*ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΝΙΣΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Μέχρι σήμερα η λειτουργία Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα θετική και φανερώνει ότι πρόκειται για ένα μέτρο που έχει επιτυχία στην Α/θμια Εκπαίδευση.

Οφείλουμε ωστόσο να μην μείνουμε εκεί αλλά να πάμε ακόμη πιο πέρα, κάτι που έχει συμβεί σε άλλες περιοχές, και πρέπει να επιδιώξουμε να γίνει και εδώ. Να διεκδικήσουμε άμεσα, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και εκπαιδευτικοί φορείς και τη λειτουργία του Πειραματικού Σχολείου στη Β/θμια.

Και αυτό μπορεί να γίνει είτε με τη δημιουργία εξ’ αρχής Πειραματικού Γυμνασίου, είτε με την αναβάθμιση – μετατροπή ενός εκ των υπαρχόντων Γυμνασίων της περιοχής μας σε Πειραματικό Σχολείο.

Τα παραπάνω επεσήμανε ο Υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας Λευτέρης Βαρουξής ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία Γονέων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου, καθώς οι τελευταίοι έχουν ήδη ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα για να λειτουργήσουν Πειραματικές Δομές και σε Γυμνασιακό Επίπεδο.

Οι ίδιοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους αλλά και την αγωνία τους καθώς – όπως είπαν – διαπιστώνουν έλλειψη τέτοιου άμεσου σχεδιασμού τουλάχιστον όσον αφορά τον Πύργο, ώστε να διασφαλίζεται η εξέλιξη αλλά και η συνεχής αναβάθμιση του μαθησιακού κεφαλαίου που προέρχεται από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα αναρωτιούνται, πιο το νόημα λειτουργίας Πειραματικού Δημοτικού σχολείου, εφόσον δεν υπάρχει άμεσος σχεδιασμός για να απορροφά και να υποδέχεται τους αποφοίτους του δημοτικού, ώστε να συνδέεται άρρηκτα με το υφιστάμενο Πειραματικό Δημοτικό και να υπάρχει η ανάλογη εξέλιξη.

ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Οι γονείς επισημαίνουν ότι έχουν περάσει ήδη, δύο χρόνια χωρίς αν έχει κινηθεί κάποια σχετική διαδικασία ενώ, ολοένα και περισσότεροι μαθητές που αποφοιτούν κάθε χρόνο από το συγκεκριμένο Δημοτικό χάνουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο, από το Δημοτικό ως το Λύκειο.

Στο σημείο αυτό μια μεγάλη μερίδα γονέων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου, αποφάσισαν πως καθίσταται αναγκαία πλέον κι η δική τους κινητοποίηση, με την κατάθεση σχετικού υπομνήματος – ψηφίσματος στην αρμόδια αρχή.

Για τον σκοπό αυτό επισκέφτηκαν πρώτα τον κ. Βαρουξή, ως έναν νέο άνθρωπο που έχει ζήσει και μεγαλώσει στην πόλη μας και αντιλαμβάνεται απολύτως τη σημαντικότητα για κάθε ευκαιρία και επιλογή των νέων στη γνώση και την επιστήμη και του παρουσίασαν το προσχέδιο του υπομνήματός τους.

«ΣΥΜΜΑΧΟΣ» ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Ο κ. Βαρουξής δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην ικανοποίηση του αιτήματος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου και αφορά τη σύνδεση της Πειραματικής εκπαιδευτικής με την ερευνητική δραστηριότητα σε όλες τις βαθμίδες.

Παράλληλα έκανε σαφές ότι θα είναι υπέρμαχος κάθε προσπάθειας που έχει ως στόχο να σταματήσουν επιτέλους να νιώθουν μαθητές και γονείς πως έχουν εγκλωβιστεί σε έναν τόπο που στερείται ένα παιδαγωγικό περιβάλλον με περισσότερες ευκαιρίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος