FOLLOW US: facebook twitter

Να μπει τέλος στη φτωχοποίηση!

Ημερομηνία: 09-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η Ηλεία- Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Πύργου και στα Εργατικά Κέντρα Πύργου και Αμαλιάδας

Γράφει η Κική Κολοβέρουkkoloverou@yahoo.gr

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα και η Ηλεία καθώς εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχοι θα συμμετέχουν στην Γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ακρίβεια και την επιχειρούμενη φτωχοποίηση της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Στην Ηλεία, θα πραγματοποιηθούν τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στις 11.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Πύργου, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, συνδικάτα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, Εμπορικός Σύλλογος και φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία ενώ λίγο νωρίτερα, στις 10 συγκέντρωση θα γίνει και στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. Στις 9.30 το πρωί έχει προγραμματιστεί και κινητοποίηση στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας με τη συμμετοχή Σωματείων, Συνδικάτων, Συνταξιούχων και του Εμπορικού Συλλόγου.

Στις κινητοποιήσεις διεκδικώντας φθηνό ρεύμα, καύσιμα και είδη διατροφής αλλά και γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μεταξύ άλλων συμμετέχουν η Ελμε Ηλείας, η ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ηλείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Ολυμπίας- Ζαχάρως, το Σωματείο Υπαλλήλων ΠΕ Ηλείας, ο Δικηγορικός σύλλογος Ηλείας, η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών  Ηλείας, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα Καταστήματα και τις Επιχειρήσεις, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, τα Σωματεία Συνταξιούχων της Ηλείας, η ΟΓΕ Πύργου, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Πύργου και Αμαλιάδας, Σωματείου Τουριστικών Λεωφορείων Νομού Ηλείαςκ.α.. Την απεργία των υγειονομικών στηρίζει με ανακοίνωση του και ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας.

Εργατικό Κέντρο Πύργου

Στην 24ωρη Γενική πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Πύργου καλώντας σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζομένους. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 9.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πύργου και η διοίκηση του καλεί σε μαζική συμμετοχή όλα τα συνδικάτα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τους αγρότες, να δώσουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια. «Πρέπει και επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας μετά τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους αλλά και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητη η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας».

Συντονιστικό συνταξιούχων νομού Ηλείας

Τα σωματεία συνταξιούχων Ν. Ηλείας (Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ) με ανακοίνωση του Συντονιστικού τους οργάνου, καλούν όλους τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή στην σημερινή πανεργατική απεργία.«Όσο μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας  θα αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο.Δεν είμαστε κοινωνικά υποταγμένοι. Δεν είμαστε αγωνιστικά αδρανείς. Συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε μαζί με όλες τις ταξικές δυνάμεις, ενάντια στην ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανασφάλεια, την υποβάθμιση της υγείας, την κοροϊδία της κυβέρνησης.

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις του νομού μας

ΑΜΑΛΙΑΔΑ στο εργατικό κέντρο Τετάρτη ώρα 09:30 το πρωί

ΠΥΡΓΟΣ στην κεντρική πλατεία του Πύργου ώρα 11:30 το πρωί».


Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Περιφέρειας Αμαλιάδας

Την απόσυρση του νομοσχεδίου που χτυπάει παραπέρα τα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ξεπουλάει την περιουσία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) ζητά ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Περιφέρειας Αμαλιάδας καλώντας ταυτόχρονα όλους τους συνταξιούχους μέλη του να συμμετέχουν στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 09.30 στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας και  στις 11.30 στην κεντρική πλατεία Πύργου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Περιφέρειας Αμαλιάδας, Μέλος της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ Άγγελος Κολόσακας κυβέρνηση και Υπ. Εργασίας προωθούν νέο αντιλαϊκό αντιασφαλιστικόαντισυνταξιοδοτικό νομοσχέδιο με τίτλο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις»,που ανάμεσα στα άλλα προβλέπει το ξεπούληματης κινητής και ακίνητης περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος