FOLLOW US: facebook twitter

«Να μπει ένα τέλος στην φτωχοποίηση της μέσης ελληνικής οικογένειας»

Ημερομηνία: 08-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Κάλεσμα από τα πρωτοβάθμια σωματεία- ‘Όλοι στην Γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου – Συγκέντρωση Τετάρτη 11. 30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου

Κάλεσμα προς όλους  τους Ηλείους πολίτες, σωματεία, συνδικάτα, εργαζόμενους, συνταξιούχους και φορείς, να συμμετάσχουν στη Γενική απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου και να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11,30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου για να πουν όχι στην επιχειρούμενη φτωχοποίηση της μέσης ελληνικής οικογένειας, απηύθυναν χθες εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων της Ηλείας σε συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στο μικρό συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας.

Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν και έδωσαν ο καθένας από την πλευρά του το στίγμα του για την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης  που στοχεύει στην μαζική και δυναμική συμμετοχή οι:

Νίκος Λοχοβιτης πρόεδρος του σωματείου ΕΔΟΠ ΔΕΗ .

Στελλα Αναστασιου προεδρος ΕΛΜΕ Ηλειας

Χρήστος Γαρυφαλλος προερος συλλογου εργαζομενων δημων Πύργου Αρχαίας Ολυμπίας και  Ζαχαρως

Ανδρεας Ασημακοπουλος πρόεδρος σωματείου υπάλληλων της ΠΕ Ηλείας

Κώστας Γιανναρος πρόεδρος συνδικάτου οικοδόμων Ηλείας

Παναγιώτης Μυλωνάς γραμματέας συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου

Τσαγκάρης Παναγιώτης πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ  Πύργου και περιχώρων

Σιας Ξενοσταθη πρόεδρος ΟΓ Ε Πύργου

  • Όλοι οι ομιλητές κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τη στιγμή που η μέση ελληνική οικογένεια είναι στα όρια της φτωχοποίησης, με τους μισθούς στο δημόσιο τομέα καθηλωμένους για πάνω από 12 χρόνια, ο γενικός πληθωρισμός πάνω από 12 %, με τον πληθωρισμό στα είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια να ξεπερνάει το 40 %, η κυβέρνηση μοιράζει pass, προγραμματίζει  αυξήσεις στους μισθούς της τάξεως από 0,00 έως 1,83 € για την πλειοψηφία των εργαζομένων που αδυνατούν να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια στις βασικές ανάγκες τους. Παρ΄όλα αυτά  η κυβέρνηση προωθεί την αισχροκέρδεια σε όλους τους τομείς της οικονομίας  εργαλειοποιώντας  τον πόλεμο στην Ουκρανία που επέλεξε να είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης, υποσχόμενη τεράστια κέρδη στους λίγους και δελτία διατροφής (καλάθι του νοικοκυριού) στους πολλούς.
  • Τα αιτήματα που κυριαρχούν είναι γενναία μείωση στο πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια, πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης, ένδυσης, διατροφής – Κατάργηση φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και κατάργηση ΕΝΦΙΑ και επιδότηση ενοικίου για τα λαϊκά στρώματα.

Επισήμαναν ακόμα ότι ο  κόμπος έφτασε στο χτένι – δεν πάει άλλο και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θα δώσει την απάντησή του απέναντι σε αυτήν την λαίλαπα.

«Την Τετάρτη 9 Νοέμβρη συμμετέχουμε όλοι στην Γενική Απεργία με συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Πύργου στις 11:30 π.μ. για φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τροφή, για γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος