FOLLOW US: facebook twitter

«Να ανοίξουν εκ νέου οι δασικοί χάρτες στο δήμο μας»: Πρόταση Διονυσίου Μάλλιαρη στο ΔΣ Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 06-02-2019 | Συντάκτης:

Πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Διονύσιος Μάλλιαρης, ζητώντας να ανοίξουν εκ νέοι οι δασικοί χάρτες στο δήμο, προκειμένου οι συνδημότες του που για οικονομικούς λόγους δεν κατέθεσαν ενστάσεις ή αντιρρήσεις, να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία. Αναλυτικότερα στην παρέμβασή του προς το Δ.Σ Ανδραβίδας – Κυλλήνης ο κ. Μάλλιαρης ανέφερε τα εξής:

«Κε πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Θεωρώ πώς είναι γνωστό σε όλους σας το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός συνδημοτών μας και για διάφορους λόγους, κυρίως δε για λόγους οικονομικής τους αδυναμίας, δεν κατέθεσαν ενστάσεις  και αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν οι περιουσίες τους αφού δεν μπορούν να τις εντάξουν στο εθνικό κτηματολόγιο.

Αντιλαμβανόμαστε  όλοι ότι έτσι θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα στο δήμο μας αφού θα περάσουν στην κυριότητα του δημοσίου περιουσίες συνδημοτών μας που αποκτήθηκαν δεκαετίες πριν.

Πρό του κινδύνου αυτού ζητώ σήμερα το δημοτικό συμβούλιο με απόφασή του να αιτηθεί πρός τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να ανοίξουν εκ νέου οι δασικοί χάρτες στο δήμο μας για να δοθεί έτσι μια δεύτερη ευκαιρία στους συνδημότες μας, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό,   να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους.

Υπενθυμίζω ότι ανάλογες ενέργειες έχουν κάνει δήμοι του λεκανοπεδίου Αττικής,οι δασικοί χάρτες ξανάνοιξαν και οι δημότες τους κατάφεραν να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους.

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι είμαι βέβαιος ότι όλοι μας αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του προβλήματος αυτού όπως βέβαιος είμαι ότι σημερινή απόφασή μας σε συνδυασμό με τις μετέπειτα αναγκαίες  ενέργειες της δημοτικής αρχής θα ανοίξει τον δρόμο για την διασφάλιση των περιουσιών των συνδημοτών μας.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος