FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Παππάς: «Υπάρχουν ευρωπαϊκοί πόροι για σύγχρονο τρένο στην Ηλεία»

Ημερομηνία: 07-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική
-Τον σταθμό και το Μηχανοστάσιο του δήμου Πύργου επισκέφθηκε χθες ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ
-Διαδοχικές συναντήσεις με Αντωνακόπουλο και Γεωργιόπουλο σε Πύργο και Αρχ. Ολυμπία

Την ανάγκη αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων για τη λειτουργία ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου υψηλών προδιαγραφών ταχύτητας και ασφάλειας, που θα ενώνει την Ηλεία με την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Αττική, υπογράμμισε από τον Πύργο ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της περιοδείας που ξεκίνησε χθες από την Αττική με προορισμό την Αχαΐα και την Ηλεία.

Ο κ. Παππάς, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ηλείας, Δ. Καλαματιανό, τον συνοντιστή της ΝΕ Ηλείας, Π. Φλεβοτόμο, τους πρώην βουλευτές Μ.Μπαλαούρα και Δ. Μπαξεβανάκη και αρκετά τοπικά στελέχη, επισκέφθηκε το μηχανοστάσιο του σιδηροδρομικού σταθμού Πύργου και συζήτησε με τους εργαζόμενους για την επικρατούσα κατάσταση και τις όποιες προοπτικές υπάρχουν για το μέλλον.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Πρωινής για το αν είναι εφικτά όσα προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Παππάς απάντησε ότι πλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει χρηματοδοτικά εργαλεία που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, ζητώντας από την κυβέρνηση να τα αξιοποιήσει για να αποκτήσει ξανά η Ηλεία γρήγορο και ασφαλές τρένο.

«Εμείς δείξαμε ότι επενδύουμε στις δημόσιες υποδομές και στα μέσα σταθερής τροχιάς και το αποδείξαμε σε μια περίοδο όπου αναγκαστήκαμε να κυβερνήσουμε με το ένα χέρι δεμένο στην πλάτη, λόγω της χρεοκοπίας στην οποία βρισκόταν η χώρα όπως την παραλάβαμε. Αυτή τη στιγμή, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι διπλάσιες, όχι μόνο για τη διετή ολιγωρία και απραξία, αλλά επειδή οι δυνατότητες και τα εργαλεία είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τη δική μας περίοδο διακυβέρνησης. Τα δρομολόγια πρέπει να ξαναρχίσουν σύντομα, άμεσα όπως άμεσα πρέπει να γίνει και η αναβάθμιση του δικτύου, χωρίς να ξεχνιέται το όραμα ενός υπερσύγχρονου δικτύου, το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί στους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους και να αναβαθμίσει συνολικά τη δυτική Πελοπόννησο», ανέφερε και στηλίτευσε την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική στις υποδομές.

«Η Ηλεία πληρώνει το μάρμαρο της μεθοδευμένης αστοχίας και της διοικητικής ανεπάρκειας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, σε σχέση με την υλοποίηση και την ολοκλήρωση του μεγάλου οδικού άξονα Πατρών Πύργου. Έχουμε μηδενικό σιδηροδρομικό έργο από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά. Βρεθήκαμε μπροστά σε φαινόμενα απαράδεκτα: ο ΟΣΕ για τη συντήρηση όλου του δικτύου στην Πελ/σο έχει επτά εργαζόμενους. Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η ανεπάρκεια είναι παραπάνω από εκκωφαντική. Χρειάζεται στήριξη το μέσο, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν και συμφέροντα και πολιτικά κονκλάβια που θέλουν να το υπονομεύσουν και να το απαξιώσουν στα μάτια του επιβατικού κοινού», σχολίασε.

Ο κ. Καλαματιανός τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα για να αναδείξει τη σημερινή κατάσταση εγκατάλειψης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ακύρωσε ό,τι παρέλαβε από την προηγούμενη.

«Η κυβέρνηση έχει καταδικάσει την Ηλεία σε υπανάπτυξη και στον τομέα των υποδομών. Ό,τι ξεκίνησε και δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς έχει ακυρωθεί πλήρως, όπως το Πάτρα-Πύργος , που ξεκίνησε και σταμάτησε και περιμένουμε αν και πότε θα εγκρίνει η Κομισιόν τα νέα σχέδια του υπουργού,. Δυστυχώς και στο σιδηρόδρομο, οι δρομολογήσεις, τα τεχνικά έργα και οι μελέτες που είχαν ξεκινήσει, εδώ και δυο χρόνια δεν έχουν προχωρήσει καθόλου. Και στην Ηλεία ο σιδηρόδρομος έχει εγκαταλειφθεί, αυτό είναι απαράδεκτο και μας βρίσκει απέναντι.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Συνάντηση με Αντωνακόπουλο στο Λάτσειο

Στη συνέχεια ο κ.Παππάς συνάντησε τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, με τον οποίο συζήτησαν το ζήτημα του σιδηροδρόμου, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου και του Γ.Γ. του Δήμου Πύργου Γιάννη Βαρελά.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

«Ο  κ. Παππάς, ως τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι στην ιδανική περιοχή της χώρας όπου η απόλυτη εγκατάλειψη των υποδομών καθώς και της συνέχισης ενός έργου που βρισκόταν σε  θετική εξέλιξη πριν λίγα χρόνια, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το Πάτρα-Πύργος υπέστη μια βίαιη απώθηση από το προσκήνιο της υλοποίησης και τώρα έρχεται ακόμη ένα ηχηρό ράπισμα για την Ηλεία σε σχέση με τον σιδηρόδρομο. Η παραμονή της προοπτικής του μετρικού συστήματος που αποτελεί ξεπερασμένο πια μοντέλο και αφορά προαστιακές διασυνδέσεις του δικτύου, νομίζω δείχνει την οριστική αδιαφορία της κυβέρνησης για την Ηλεία. Έχουμε εισπράξει αυτή την αδιαφορία για την Ηλεία σε όλα τα μέτωπα», δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Συνάντηση με Γεωργιόπουλο στην Ολυμπία

Ακολούθως, ο κ. Παππάς μετέβη στην Αρχαία Ολυμπία, όπου τον υποδέχθηκε στο δημαρχείο ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρης Παπαηλιού και οι αντιδήμαρχοι Χάρης Σπηλιόπουλος και Παναγιώτης Φλέσσας. Ο κ. Γεωργιόπουλος έθεσε στον κ. Παππά το θέμα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο – Πύργος – Ολυμπία αλλά και της έναρξης της εργολαβίας βελτίωσης της συγκεκριμένης γραμμής, από την πλευρά του ΟΣΕ. Ζήτησε επίσης τη συμβολή του στη χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης για το δρόμο «Ολυμπία – θάλασσα» και για την οριστικοποίηση της μελέτης για το τμήμα «Λούβρο – διασταύρωση λουτρών Ηραίας», του οδικού άξονα «Ολυμπία – Βυτίνα Τρίπολη».

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ενημέρωση, τονίζοντας ότι υπάρχει συναντίληψη για την επιτάχυνση υλοποίησης ώριμων έργων που μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής. Τόνισε ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, κεντρικά και τοπικά, θα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υπογράμμισε, τέλος, ότι οι υποδομές θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη αυτού του μαγικού τόπου και στην αναζωογόνηση της περιφέρειας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος