FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Παπαδόπουλος: «Να τιμωρηθούν όσοι επιδίδονται στη λογική των ανθρώπινων λαθών»

Ημερομηνία: 09-03-2023 | Συντάκτης:

Ομιλά του υπ. βουλευτής Ηλείας του ΚΚΕ Ν. Παπαδόπουλου σε εκδήλωση της ΤΕ Ηλείας στον Πύργο

«Για τα κέρδη τους, θυσιάζουν ζωές! Τους βολεύει να ρίχνουν την ευθύνη στο ανθρώπινο λάθος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παπαδόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Ηλείας του ΚΚΕ, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΤΕ του νομού το βράδυ της Δευτέρας στον Πύργο.

Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο έγκλημα στα Τέμπη, στον κατάμεστο χώρο του καφέ «Κήπος» όπου θέμα συζήτησης ήταν «Ερασιτεχνικός αθλητισμός και η ευθύνη του κράτους – Οι θέσεις του ΚΚΕ», στάθηκε στις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, που στη λογική του κόστους – οφέλους, θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές.

Ση λογική των «ανθρώπινων λαθών», εξήγησε ότι διαχρονικά γίνεται προσπάθεια απ’ τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. να ριχθεί η ευθύνη για κάθε είδους τραγωδία, όπως στο Μάτι (επί ΣΥΡΙΖΑ), την Εύβοια και την Ηλεία με τις δασικές πυρκαγιές (επί ΝΔ), κ.α..

«Ούτε ένα μικρό παιδί δεν μπορεί να πιστέψει ότι το 2023 που μπορούμε να δούμε την πορεία που κάνει το φαγητό για να έρθει στο σπίτι μέσω ντελίβερι, που καθημερινά μας δείχνουν όλα τα συστήματα παρακολούθησης που έχουν φτιάξει, ότι δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν συστήματα ασφαλείας των συγκοινωνιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Τους βολεύει να τα ρίχνουν εκεί, για να κρύβουν την πολιτική της ΕΕ που βάζει πρώτα το κόστος και μετά τις ανάγκες μας. Που είναι πιο συμφέρον να αποζημιώσεις ένα σπίτι που καίγεται, παρά τα αντιπυρικά έργα», δήλωσε και μεταξύ άλλων επεσήμανε πως στο δίλλημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, πρέπει να απαντήσουμε, οι ζωές μας».

Κάλεσε η οργή να γίνει αγώνας και δύναμη ανατροπής και κάλεσε να «φροντίσουν» γι’ αυτό οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να γίνουν περισσότεροι όλοι όσοι συμπορεύονται μαζί του, να του δώσουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη.

Με το ΚΚΕ για να στηριχθεί και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός

Αναφερόμενος και στην τραγική κατάσταση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, σημείωσε για τα προβλήματα που επικρατούν ως σήμερα: «Για μία ποδοσφαιρική ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση δική της να εξασφαλίζει τον γιατρό αγώνα με όποιο κόστος αυτός έχει και πολλές ομάδες, αδυνατούν, καθώς η κρατική στήριξη είναι πενιχρή. Ταυτόχρονα, ένα μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια είναι το μητρώο σωματείων με βάση τον αποκαλούμενο νόμο Αυγενάκη. Με κάποια πρώτα στοιχεία από διάφορους νομούς και ενώσεις σχεδόν το 40% των τοπικών σωματείων, μπήκαν σε αργία ή διαλύθηκαν με βάση τις απαιτήσεις αυτού του νόμου. Ειδικά εδώ στην επαρχία και κύρια στα χωριά και τις κωμοπόλεις το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Μία τοπική ομάδα έδινε πνοή και ζωντάνια σε έναν τόπο που έχει ρημάξει τα τελευταία χρόνια, δίνει διέξοδο σε νέα παιδιά να ασχοληθούν μέσα στην καθημερινότητα τους. Αφού όλα αυτά τα χρόνια δεν ασχολήθηκαν ποτέ για να στηρίξουν τον τοπικό αθλητισμό, εμφανίζονται μόνο προεκλογικά για την βάση ψηφοφόρων, τώρα δώσανε και το τελειωτικό χτύπημα σε αυτά τα σωματεία. Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη, να στηριχθούν όλα τα σωματεία με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, με νέες σύγχρονες υποδομές σε γήπεδα και εγκαταστάσεις απέναντι στα απαρχαιωμένα νταμάρια που έχουν ξεμείνει εδώ και χρόνια».

Φέρνοντας και το παράδειγμα του Πανηλειακού που στηριζόταν στην ενασχόληση  ενός επιχειρηματία για τα δικά του συμφέροντα και το γεγονός ότι απ’ όταν εγκατέλειψε την ομάδα, αυτή παραπαίει, αναρωτήθηκε σκωπτικά:

«Είναι δυνατόν ο αθλητισμός να στηρίζετε στη λογική της επένδυσης ή στο αν κάποιος επιχειρηματίας δει κέρδος και αποφασίσει να επενδύσει; Εμείς λέμε να υπάρχει αθλητισμός για όλους και δωρεάν, αθλητισμός που θα ξεκάνει από τα σχολεία, από τις περιοχές του νομού με τις ομάδες τους που θα είναι το φυτώριο για τη μεγαλύτερη ομάδα του νομού».

Καυτηρίασε τα μεγάλα προβλήματα ελλείψεων υποδομών σε μια σειρά πτυχές της ζωής του λαού και στην Ηλεία (υγείας, αθλητισμού κ.α.), την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά που στηρίζει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και κατέληξε:

«Για αυτό λοιπόν φίλοι και φιλές, σας καλούμε στις εκλογές που έρχονται να τους μαυρίσετε και να στηρίξετε τη δύναμη που ξέρετε ότι σε κάθε πρόβλημα και κάθε διεκδίκηση των αγροτών, των εργαζόμενων, της νεολαίας και του λαού γενικότερα είναι πάντα μπροστά. Γιατί μόνο έτσι ο θυμός και η οργή θα γίνουν αγώνας. Για μας είναι ζωτικής σημασίας για το λαό μετά τις εκλογές, το ΚΚΕ να βρεθεί ενισχυμένο και από θέση καλύτερη μαζί με το λαό να εμποδίσουμε τα σχεδία τους που είναι πολύ επικίνδυνα για τις ζωές μας ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη ριζική ανατροπή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος