Ο προπονητής του ΠΑΣ Πύργος, Νώντας Κουτρομάνος, μίλησε χθες στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πάτρας «Οι δύο θάβουν καλύτερα» των συναδέλφων Βαγγέλη Γερογιάννη, Παναγιώτη Αντωνόπουλου, για το ντέρμπι της Κυριακής με την Παναχαϊκή. Ο 41χρονος τεχνικός ανέφερε αρχικά: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Η Παναχαϊκή έχει παίξει και στην Α΄ Εθνική και είναι πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Σίγουρα τα ρόστερ παίζουν ρόλο, αλλά πολλές φορές μετράει τι κάνεις μέσα στο γήπεδο. Οπότε ο καθένας θα προετοιμάσει την ομάδα του όσο καλύτερα μπορεί και από κει και πέρα να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι που θα το χαρούμε και εμείς αλλά και ο φίλαθλος κόσμος».

Για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι είπε: «Έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια από το καλοκαίρι. Δεν είναι μόνο το μπάτζετ, υπάρχει οργάνωση με τα γήπεδα, το προπονητικό κέντρο στη Συντριάδα και μαζί με το ρόστερ όπου ήρθαν καλοί ποδοσφαιριστές και πλαισίωσαν τους παίκτες που έμειναν, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό σύνολο και όλα θα φανούν στο γήπεδο».

Για το τι θα μετρήσει στο τέλος ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, είπε: «Ο χρόνος και η διάρκεια που θα έχει μια ομάδα παίζει μεγάλο ρόλο. Είναι τρία πρωταθλήματα κι όχι ένα όπως έχω ξαναπεί και όλοι οι παίκτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι. Δεν μπορείς να βγάλεις τη χρονιά ούτε με 11 ούτε με 13 ποδοσφαιριστές. Οπότε όλοι να είναι έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία, να μπορέσουμε στην πρώτη από τις τρεις φάσεις του πρωταθλήματος να είμαστε στην 1η θέση ή κοντά σε αυτή, ώστε να είμαστε κοντά στο στόχο που έχουμε θέσει».  

Για τον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και τις ομάδες που είναι φαβορί είπε: «Είναι πολύ δύσκολος ο όμιλος. Δεν θα ξεχωρίσω κάποιον, όλα τα παιχνίδια θα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Όπως είπατε κι εσείς η Ζάκυνθος, ο Πύργος και ο Παναιγιάλειος, αλλά και το Λουτράκι και η Παναχαϊκή, και η Κόρινθος ήταν ανταγωνιστική στο μεταξύ μας παιχνίδι, και νομίζω πως μέχρι την τελευταία στιγμή θα υπάρχουν απώλειες και εντός και εκτός έδρας, οπότε δεν θα χρίσω κάποιο φαβορί. Σίγουρα οι τρεις ομάδες που αναφέρατε έχουν κάνει λίγο μεγαλύτερη επένδυση, ωστόσο νομίζω πως μέχρι το τέλος θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Όποια ομάδα θα έχει σταθερή πορεία και διάρκεια θα ξεχωρίσει».

Κώστας Πλιάγκος