FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Κοροβέσης: «Θα είμαι πάντα δίπλα στις δράσεις του Συλλόγου για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας του χωριού»

Ημερομηνία: 01-12-2022 | Συντάκτης:

Την Λαογραφική Συλλογή του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ωλένης επισκέφθηκε ο Νίκος Κοροβέσης που εντυπωσιάστηκε από τον λαογραφικό θησαυρό της έκθεσης

Την Λαογραφική συλλογή του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ωλένης που φιλοξενείται στο νεοαποκτηθέν κτήριο στο κέντρο του χωριού το οποίο τους έχει παραχωρήσει δωρεάν ο δήμος Πύργου , επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικος Κοροβέσης.

Στον άρτια διαμορφωμένο και φροντισμένο με αγάπη και μεράκι χώρο της Λαογραφικής Συλλογής τον ξενάγησε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Δημητρακάκη που τον ενημέρωσε πλήρως για τις πολύχρονες προσπάθειες που έχουν καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια για να συλλέξουν τα πολύτιμα αντικείμενα της έκθεσης με την συμβολή και στήριξη των κατοίκων του χωριού. Τα εκθέματα αυτά τα εμπιστεύτηκαν οι κάτοικοι στον Λαογραφικό Σύλλογο προκειμένου να διασωθεί ένα μέρος της τοπικής ιστορίας, της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τ.Κ Ωλένης.

«Ευχαριστούμε τον Aντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκο Κοροβέση – ανέφερε η κα Δημητρακάκη- για την επίσκεψη και την συνεργασία που είχαμε και βεβαίως για την δέσμευσή του ότι θα βρίσκεται κοντά μας όπως άλλωστε έχει κάνει και στο παρελθόν.»

Από την πλευρά του ο κ. Κοροβέσης ευχαρίστησε την πρόεδρο του Συλλόγου για την φιλοξενία και την συνεχάρη για τις προσπάθειες που έχουν κάνει για την δημιουργία της Λαογραφικής Συλλογής αναφέροντας: “Επισκέφθηκα την όμορφη Ώλενα και εντυπωσιάστηκα πραγματικά από αυτόν τον λαογραφικό θησαυρό που έχει συγκεντρώσει ο Λαογραφικός Σύλλογος και περιλαμβάνει διάφορα πολύτιμα εκθέματα, όπως εργαλεία αλλοτινών καιρών, αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι παλαιότερες γενιές των κατοίκων στην καθημερινότητά τους αλλά και στις διάφορες κυρίως αγροτικές εργασίες αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι  η Ώλενα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σταφιδοχώρια της Ηλείας, όπως και παλιές φωτογραφίες μέρος της τοπικής τους ιστορίας. Όλο αυτό το σπάνιο υλικό, μέρος του λαϊκού μας πολιτισμού σηματοδοτεί το παρελθόν του τόπου, που αποσκοπεί στο να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι την πολιτιστική κληρονομία των προγονών μας. Ευχαριστώ για την φιλοξενία και την συνεργασία την κ. Δημητρακάκη και δηλώνω ότι θα είμαι πάντα δίπλα στις δράσεις του Συλλόγου και στο χωριό της Ωλένης».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος