FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Κοροβέσης: «Η Περιφέρεια έβαλε τη δική της σφραγίδα στην ιστορία του αλόγου»

Ημερομηνία: 15-05-2023 | Συντάκτης:

Εντυπωσίασε η 20η Ιππική Παρέλαση Ανδραβίδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από τον Ιππικό Σύλλογο «Κένταυροι» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Εντυπωσιακή ήταν για μια ακόμα χρονιά, η μεγάλη γιορτή του αλόγου στην Ανδραβίδα, η 20η Ιππική Παρέλαση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στους δρόμους της πόλης, στην κορυφαία για την περιοχή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ιππικός Σύλλογος «Κένταυροι» Ανδραβίδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Δεκάδες ιππείς με τα άλογά τους ταξίδεψαν ως την Ανδραβίδα για να τιμήσουν με την συμμετοχή τους και την ιππική δεξιοτεχνία των αναβατών τους, τα 20 χρόνια της μεγαλειώδους Ιππικής Παρέλασης. Οι κεντρικοί δρόμοι της Ανδραβίδας πλημμύρισαν από κόσμο που θαύμασε και χειροκρότησε τους ιππείς και τα πανέμορφα άλογα, πολλά εξ αυτών ήταν σπάνιες φυλές ίππων και οι αναβάτες άνθρωποι διαφόρων ηλικιών. Από την Ιππικη παρέλαση δεν έλειψαν και οι περήφανες αμαζόνες με τα δικά τους άλογα, αλλά και ολόκληρες οικογένειες ή παρέες φίλων με άμαξες που το διασκέδασαν και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο Την παρουσίαση της εκδήλωσης αλλά και των αλόγων και αναβατών τους, έκανε εκ μέρους του Ιππικού Συλλόγων των Κενταύρων η κ. Χαρά Αλτούνη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης σε δήλωσή του τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για μια ακόμα χρονιά στήριξε τις εκδηλώσεις της 20ης Ιππικής Παρέλασης που αποτελεί πλέον θεσμό για την Ανδραβίδα, την αλογόπολη του Ηλειακού Κάμπου. «Φέτος οι συμμετοχές στην 20η Ιππική παρέλαση ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ήταν συνολικά πάνω από 65, με άλογα σπάνιας ομορφιάς και διαφόρων φυλών, με αναβάτες που ταξίδεψαν ως την Ανδραβίδα  από όλη την Ελλάδα ακόμα και από νησιά του Αιγαίου και προσέφεραν με την παρουσία και  τις ασκήσεις Ιππικής δεξιοτεχνίας τους, ένα υπέροχο θέαμα στον κόσμο που κατέκλυσε την πόλη, ζωντανεύοντας ταυτόχρονα και την τοπική αγορά.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι παντού και το αποδεικνύει συνεχώς και στην προκειμένη περίπτωση  στηρίζει έναν κορυφαίο θεσμό που προάγει τον Πολιτισμό στον νομό μας,  βάζοντας την δική της σφραγίδα στην ιστορία του αλόγου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτόν τον τόπο. 

Να επισημάνω ακόμα, ότι ο  Ιππικός σύλλογος «Κένταυροι «χρονολογείται από το 2004, δημιουργήθηκε από ανθρώπους με κοινό στόχο την αγάπη τους για τα άλογα και την Ιστορία του αλόγου στην πόλη της Ανδραβίδας, είναι ένας ενεργός σύλλογος με συμμετοχές σε εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και αξίζει την υποστήριξη μας.  Τέλος να πω ότι η  20η Ιππική Έκθεση συγκαταλέγεται στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων μας για το 2023, σύμφωνα με το οποίο θα πραγματοποιούν πάνω από 150 δράσεις και εκδηλώσεις πολιτισμού στην Π.Ε Ηλείας και συνολικά περίπου 350 σε όλη την Περιφέρεια.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος