FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Κοροβέσης: «Εντυπωσιακοί μπάστακες κοσμούν όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

Ημερομηνία: 21-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Σε αποκριάτικους ρυθμούς συνεχίζει να κινείται όλη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς αυτή την εβδομάδα διοργανώνονται παντού αποκριάτικες εκδηλώσεις που κορυφώνονται την Κυριακή με τα κατά τόπους παραδοσιακά καρναβάλια.

Ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θέλοντας να συμβάλει στο αποκριάτικο χρώμα, έχει τοποθετήσει  σε διάφορα σημεία, πόλεις και κωμοπόλεις,  εντυπωσιακούς μπάστακες. Συνολικά 20  σε Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα, που έχουν κατασκευαστεί από το Καρναβαλικό Εργαστήρι της Πάτρας.

Αναλυτικότερα, αποκριάτικοι μπάστακες έχουν τοποθετηθεί  στην πλατεία του Πύργου, στην είσοδο του κτηρίου της Π. Ηλείας, στο Καλλίκωμο του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, στη Βάρδα,  στο Τραγανό, στην πλατεία της Ζαχάρως, στον Πλάτανο Αρχαίας Ολυμπίας και σε άλλα ακόμα κεντρικά σημεία, ενώ επίσης καρναβαλικοί μπάστακες κοσμούν κεντρικά σημεία στην Ι.Π. Μεσολογγίου, στο Αγρίνιο, το Θέρμο και το Δήμο Ξηρομέρου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, σε δήλωση του τόνισε: «Ο τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ, συμμετέχει στην διαμόρφωση μιας χαρούμενης αποκριάτικης ατμόσφαιράς όλες αυτές τις ημέρες, καθώς στόχο μας είναι να μεταφέρουμε το αποκριάτικο χρώμα και  το κλίμα πέρα από την Πάτρα, σε όλη  την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία . Έτσι έχουμε τοποθετήσει εντυπωσιακούς αποκριάτικους μπάστακες σε διάφορα σημεία και των τριών νομών, τους περισσότερους στην Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία,  συμβάλλοντας στο κλίμα της αποκριάς. Παράλληλα ο τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ  στηρίζει και χρηματοδοτεί διάφορες εκδηλώσεις και αποκριάτικες δράσεις, στηρίζοντας τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και όλοι μαζί κάνουμε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε την παράδοση και τα έθιμα της Αποκριάς για να σκορπίσουμε αυτές τις ημέρες την χαρά κι το κέφι σε μικρούς και μεγάλους.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος