FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Κοροβέσης : “Δύο ακόμα εκδηλώσεις που αγκάλιασε το κοινό της Ηλείας στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της Περιφέρειας”

Ημερομηνία: 12-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

“Σινεμά ο σταθμός” και θέατρο στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ

 Δύο υπέροχες ακόμα βραδιές που αγκάλιασε το κοινό της Ηλείας, με σινεμά και θέατρο αυτή τη φορά, διοργάνωσε το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος των φετινών καλοκαιρινών του εκδηλώσεων, στον σιδηροδρομικό σταθμό Πύργου και στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ Σταφιδοκάμπου.

Ο ΟΣΕ, το ιστορικό κτίριο του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού Πύργου έργο του Τσίλλερ, με την διοργάνωση της Περιφέρειας και την αρωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού Πύργου και του ΟΣΕ, μετατράπηκε για μια βραδιά, την περασμένη Τετάρτη, σε θερινό σινεμά όπου προβλήθηκε η ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη ΄΄Η καρδιά του κτήνους ΄΄, παρουσία του σκηνοθέτη, με ελεύθερη όπως πάντα είσοδο για το κοινό. Ατμοσφαιρική και νοσταλγική βραδιά, με μια εξαιρετική ταινία, ο απόλυτος συνδυασμός για να απολαύσουν οι σινεφίλ της πόλης ένα αστυνομικό φιλμ νουαρ με στοιχεία γλυκόπικρης κωμωδίας. Η πρωτοβουλία αυτή – όπως τόνισε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης που παρακολούθησε την προβολή, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό αφού πέρα από την μαγεία του θερινού κινηματογράφου, ο θεατής ένοιωθε και το ιστορικό “βάρος” του κτιρίου που μετά από πολλά χρόνια αξιοποιήθηκε για πολιτιστικούς σκοπούς. Την ταινία προλόγισε ο σκηνοθέτης Ρένος Χαρλαμπίδης τονίζοντας ότι ήταν μια απόπειρα να ισορροπήσει την κωμωδία με το δράμα, χωρίς να καταταχθεί η ταινία σε κάποιο συγκεκριμένο είδος, ενώ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η πορεία του ήρωα που θα βουτηχτεί στην αγριότητα αλλά και στη μαγεία της πραγματικής ζωής, κάνοντας το υποχρεωτικό ταξίδι προς την ωριμότητα.

Το προηγούμενο βράδυ, η Περιφέρεια παρουσίασε στο υπέροχο και κατάμεστο από κόσμο θερινό σινεμά ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ στο Σταφιδόκαμπο την θεατρική παράσταση “Όταν ο Μενέλαος συνάντησε την Ελένη”, μια κωμωδία – παρωδία του Ι. Βασιλειάδη, βασισμένη στην “Ελένη” του Ευριπίδη, με σκηνοθέτη τον Δημήτρη Γιώτη που σαν Μενέλαος ψάχνει να βρει την Ωραία Ελένη , με την γνωστή ηθοποιό Βάσω Γουλιελμάκη στον ομώνυμο ρόλο . Μια πραγματική απολαυστική παράσταση και σεναριακά, με ωραίες ερμηνείες, σκηνικά και κοστούμια που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Μάλιστα όπως επισήμανε ο κ. Κοροβέσης, το φετινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας, εκπροσώπησε όλες τις μορφές τέχνης, μουσική, θέατρο, χορό και σινεμά με έναν πλούτο παραστάσεων και με ελεύθερη μάλιστα είσοδο , γι αυτό και το κοινό ανταποκρίθηκε με θέρμη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος