FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Κοροβέσης: Αξιοποίηση πόρων – προγραμμάτων με σταθερή και αποτελεσματική δουλειά!

Ημερομηνία: 06-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα
nikos-korovesis

Μετά τις επιτυχημένες δράσεις και πρωτοβουλίες της καλοκαιρινής περιόδου, η χρονικά κρίσιμη καμπή του φθινοπώρου και του επερχόμενου χειμώνα δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Αντίθετα, μας θέλει έτοιμους και αφοσιωμένους στο αταλάντευτα συνεχές έργο της περιφερειακής ανάπτυξης, και στην αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για ουσιαστικές παρεμβάσεις και στους τρεις Νομούς της Δυτικής Ελλάδας.

Την παραπάνω δήλωση έκανε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης ο οποίος παρά τα επιφορτισμένα καθήκοντά του με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, δεν έπαψε να παρακολουθεί και τις υπόλοιπες εξελίξεις στην Περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Ηλεία εν μέσω καλοκαιριού.

Εξελίξεις που είχαν σχέση με την κατασκευή έργων κυρίως του τομέα οδοποιΐας, τα μέτρα πυροπροστασίας, την πορεία ανασυγκρότησης, τα ζητήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου και βεβαίως της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Κοροβέσης μάλιστα σε  μια «ανοικτή αντζέντα» θεμάτων που απαιτούν λεπτούς και προσεχτικούς χειρισμούς το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναλάβει και ο ίδιος προσωπικά, να πραγματοποιήσει συναντήσεις και επαφές που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη ή ακόμη και στην επίλυση θεμάτων.

Ο ίδιος ωστόσο, αναφέρθηκε ιδιαίτερα, στη σημασία της αξιοποίησης προγραμμάτων και απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων ειδικά μετά από μια μακρόχρονη περίοδο αλλεπάλληλων και σε διαφορετικά επίπεδα κρίσεων (οικονομικών, ενεργειακών, υγειονομικών κ.λπ.).

Πρόκειται για σημαντικό ζητούμενο πάνω στο οποίο η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας έχει «επενδύσει» πολύ σοβαρά και δουλεύει εντατικά στα τρία χρόνια που χειρίζεται την τύχη και το μέλλον της ο Νεκτάριος Φαρμάκης», είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμόυ προσθέτοντας τα εξής:

«Η αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων είναι  καθοριστικη για την αντιμετώπιση επιπτώσεων των εκάστοτε κρίσεων, όμως δεν πρέπει να αποτελεί απλώς ένα τέτοιο μέσο. Πρέπει να λειτουργεί στην  κατεύθυνση μετασχηματισμού πραγμάτων για την τοπική οικονομία και κυρίως όσον αφορά στις επενδύσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Βασικές στοχεύσεις

Αναμφίβολα στη βάση αυτή θα ήταν επιβεβλημένο να δούμε τα επόμενα βήματα των παρεμβάσεων με συγκεκριμένες στοχεύσεις που θα αφορούν πρωτίστως στο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, και βεβαίως στην επιχειρηματικότητα, την έρευνα και την καινοτομία, αλλά και την εύκολη πρόσβαση, σε οποιαδήποτε μορφή χρηματοδότησης.

Ειδικά για την επιχειρηματικότητα η επανεκκίνηση σε ορισμένους τομείς μετά την πανδημία είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να εισέλθουμε σε ανταγωνιστικά και όχι μόνο βιώσιμα επίπεδα, κρατώντας σε υψηλούς ρυθμούς της αγοράς μας.

Αταλάντευτη λοιπόν επιδίωξή μας η ορθή επιλογή των σχεδίων και των δράσεων που μπορούν χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα να υλοποιηθεί και η επιτυχημένη εφαρμογή τους. Για τον σκοπό αυτό εργαζόμαστε καθημερινά όλοι στην Περιφέρεια, θέλοντας πλέον μετά και από τρία χρόνια διαχείρισης των θεμάτων και στους τρεις νομούς, να μπουν «γερά θεμέλια» στη δημιουργία ελκυστικών επενδυτικών πρωτοβουλιών, που θα βοηθήσουν τον τόπο και τους κατοίκους τους.Με αξιοπιστία, διάρκεια και σοβαρότητα να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο στην Περιφέρειά μας, δίνοντας στην αγορά μας υψηλής προστιθέμενης αξίας πλαίσια για να λειτουργήσουν θετικά και αποτελεσματικά!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος