FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Κοροβέσης: “1,9 εκ.€ για το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης σε υδατορέματα στο δήμο Ζαχάρως”

Ημερομηνία: 26-01-2023 | Συντάκτης:

 « Πρόκειται για την μεγαλύτερη παρέμβαση αντιπλημμυρικής θωράκισης που έγινε ποτέ στο δήμο Ζαχάρως ”

Σε υδατορέματα του δήμου Ζαχάρως όπου υλοποιείται ένα πολύ μεγάλο έργο αντιπλημυρικής θωράκισης της περιοχής, αποκατάστασης ζημιών υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, καθαρισμός της κοίτης,  άρση προσχώσεων και λοιπών φερτών από την θεομηνία του Ιανουαρίου 2021,  προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ, βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης .

Μαζί με τον προϊστάμενο του Τμ. Δομών & Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηλείας κ. Φώτη  Χριστοδουλόπουλο – ο οποίος έχει και την επίβλεψη του έργου – πραγματοποίησαν αυτοψία σε όλα τα σημεία των παρεμβάσεων συνοδευόμενοι από τον εργολάβο και  ανάδοχο του έργου κ. Ανδρέα Νικολετόπουλο. ‘Οπως σημείωσε ο κ. Κοροβέσης οι παρεμβάσεις αυτές ολοκληρώνονται έγκαιρα και εντός των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, προκειμένου να θωρακίσουν αντιπλημμυρικά την περιοχή  έτσι ώστε να  προστατευτούν οικισμοί,  καλλιέργειες αλλά και υποδομές.

Ειδικότερα ο κ. Κοροβέση  δήλωσε ότι  “Πρόκειται  για την μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση που έγινε ποτέ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΠΕ Ηλείας στο δήμο Ζαχάρως για έργα αντιπλημμυρικά και έργα αποκατάστασης υδατορεμάτων προϋπολογισμού 1,9. εκ. ευρώ. Το έργο αφορά στοχευμένες και σημειακές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου του 2021 σε υδατορέματα των δήμων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας- Κρεστένων. Οι ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις από τα περσινά ακραία καιρικά φαινόμενα , με μεγάλη ύψη βροχής σε μικρό χρονικό διάστημα προκάλεσαν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα στα υδατορέματα της περιοχής που είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση πολλών ζημιών στις κοίτες των υδατορεμάτων αλλά και στα υφιστάμενα έργα αντιπλημμυρικής τους θωράκισης… Συγκεκριμένα έχουν ολοκληρωθεί παρεμβάσεις σε 21 συνολικά θέσεις που αφορούν τα ρέματα του δήμου Ζαχάρως δηλαδή Ακίδα, Ανηλίου, Θολού και Καλιδονέιικου ρέματος καθώς και του ρέματος Γκοβίτσας του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων. Μαζί με τον προϊστάμενο του Τμ. Δομών & Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηλείας Φώτη  Χριστοδουλόπουλο και τον εργολάβο κ. Ανδρέα Νικολετόπουλο παρακολουθήσαμε από κοντά τις εργασίες αποκατάστασης αυτών των ζημιών, όπου αλλού ολοκληρώθηκαν κι αλλού υλοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς.” 

Καταλήγοντας ο κ. Κοροβέσης τόνισε ότι “Όπως μας εξήγησε ο κ. Νικολετόπουλος οι  ολοκληρωμένες αυτές παρεμβάσεις αφορούν έργα καθαρισμού και διαμόρφωσης της κοιτης ή πληρωσης της με φερτά υλικά , αποκατάσταση τοπικών εκβανθύσεων που προκλήθηκαν από την σφοδρότητα των τότε ραγδαίων βροχοπτώσεων και την ορμή των πλημμυρικών υδάτων, αποκατάσταση και σταθεροποίηση των πρανών που διαταράχθηκαν και τελος καθαρισμός και απομάκρυνση της βλάστησης και πάσης φύσεως φερτών υλικών.. Ακόμα γίνεται αποκατάσταση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων που υπέστησαν ζημιές απο το έντονο αυτό καιρικό φαινόμενο του περασμένου Γενάρη και αφορά κυρίως έργα προστασίας της κοίτης με φυσικούς ογκόλιθους- λιθορριπές, αναχώματα κλπ και ενίσχυση έτσι ώστε να διασφαλιστεί η  αντιπλημμυρική θωράκιση των υδατορεμάτων. Ένα πραγματικά πολύ σπουδαίο και απαραίτητο έργο. Τέλος συζητήσαμε για την πορεία τους καθώς και το πρόγραμμα των επόμενων παρεμβάσεων.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος