FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Κεραμέως: Σχετικά με τις αλλαγές με τις οποίες θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά

Ημερομηνία: 18-07-2022 | Συντάκτης:
kerameos-niki

Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με αρκετές αλλαγές.


Λίγο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο (Ελπίδα Οικονομίδη) για την ολοκλήρωση των βασικών παρεμβάσεων στην Παιδεία τα 3 χρόνια της υπουργίας της αλλά και για τις αλλαγές που έρχονται από την επόμενη χρονιά.

Δημοσιογράφος: Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με αρκετές αλλαγές. Ποιο είναι το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζετε;

Νίκη Κεραμέως: «Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν συντελεστεί αρκετές αλλαγές σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το σχολείο ξεκινάει πλέον από την ηλικία των τεσσάρων ετών, η διδασκαλία των αγγλικών ομοίως, ενώ τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων διδάσκονται πλέον καθολικά σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας. Ολοκληρώνουμε μέσα στο καλοκαίρι πάνω από 8.500 νέους διορισμούς εκπαιδευτικών, φτάνοντας το σύνολο των μόνιμων διορισμών της διετίας στους 25.000, υλοποιούμε οριζόντιες επιμορφώσεις, καταρτίσαμε νέα προγράμματα σπουδών, διπλασιάσαμε τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις προστίθεται η χρονική επέκταση και ποιοτική αναβάθμιση του Ολοήμερου Σχολείου.

Όπως εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, στα μισά τμήματα των Ολοήμερων της χώρας που ήδη λειτουργούν, δηλαδή σε πάνω από 5.000 τμήματα, το Ολοήμερο θα λειτουργεί μέχρι τις 17:30 το απόγευμα, από τις 16:00 που ισχύει σήμερα.

Η εγγραφή θα είναι ελεύθερη, χωρίς κριτήρια, για όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού.

Πρόκειται για ένα μέτρο με διττή στόχευση: Αφενός, την ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης, με δημιουργικές δράσεις οι οποίες καθιστούν το πρόγραμμα ιδιαίτερα ωφέλιμο και ελκυστικό για τα παιδιά. Αφετέρου, τη διευκόλυνση συμμετοχής των γονέων στην αγορά εργασίας, φέροντας πιο κοντά το σχολικό ωράριο με το ωράριο των εργαζόμενων γονέων.»

Πηγή: alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος