FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Καλάκος: «Το ΚΥ Ζαχάρως προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους της Νότιας Ηλείας»

Ημερομηνία: 17-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας συζήτησε με τον διευθυντή Πρ. Παπαζαφείρη ο Ηλείος οικονομολόγος

Τα προβλήματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια περίθαλψη και γενικότερα τη Δημόσια Υγεία της Ηλείας συζήτησε χθες με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, Προκόπη Παπαζαφείρη, ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία, αναπόφευκτα επηρεάζουν και τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, αφού συχνά πυκνά οι γιατροί καλούνται να συνδράμουν στις εφημερίες των νοσοκομείων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς. Για τον λόγο αυτό, ο κ.Παπαζαφείρης υπογράμμισε την ανάγκη να χορηγηθούν ισχυρά οικονομικά κίνητρα, τα οποία θα προσελκύσουν ιατρικό προσωπικό στη Δημόσια Υγεία της Ηλείας, ώστε τα Κέντρα Υγείας να επικεντρωθούν στην Πρωτοβάθμια φροντίδα και να λειτουργήσουν ως «ανάχωμα» στη συμφόρηση των νοσοκομείων.

 Παράλληλα, ανέφερε πως το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες ασθενείς της νότιας Ηλείας, ως επί το πλείστον ηλικιωμένους που δεν έχουν ευκολία μετακινήσεων στα μεγάλα αστικά κέντρα, και συμβάλλει στο να μην επιβαρύνεται το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

Από την πλευρά του ο Νίκος Καλάκος εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως για να βοηθούν τους κατοίκους της νότιας Ηλείας, τονίζοντας ότι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στον τοπικό πληθυσμό και ιδιαίτερα σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι.


Επιπλέον, ο Ηλείος οικονομολόγος συμφώνησε με την άποψη του κ. Παπαζαφείρη και τόνισε πως τα οικονομικά κίνητρα προς τους γιατρούς όπως π.χ. ο διπλασιασμός του μισθού, είναι αναγκαία για να ανασυγκροτηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Για την Ηλεία, ο Νίκος Καλάκος υπενθύμισε ότι έχει ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ του αιτήματος των υγειονομικών φορέων για τον χαρακτηρισμό της Ηλείας ως «άγονης» ζώνης, προσθέτοντας ότι εφόσον εκλεγεί βουλευτής, θα πράξει ό,τι μπορεί για να το διευθετήσει.

«Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες περίθαλψης στους κατοίκους της νότιας Ηλείας, παρά τα προβλήματα του Νοσοκομείου Πύργου που δυστυχώς τους επηρεάζουν με την ανάγκη μετακινήσεων και εφημερεύσεων. Θεωρώ δίκαιο το αίτημα για τη χορήγηση οικονομικών και άλλων κινήτρων, με στόχο να προσελκυστούν γιατροί στην Ηλεία και να στελεχώσουν τις νοσηλευτικές μονάδες, ώστε η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια περίθαλψη να λειτουργούν σωστά και με διακριτούς ρόλους», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος