FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Καλάκος: «Θωρακίζουμε και βελτιώνουμε τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της Ηλείας»

Ημερομηνία: 19-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

-Με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Ανδρ. Καρατζά, συναντήθηκε χθες ο Νίκος Καλάκος

Τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία συζήτησε χθες το μεσημέρι ο Ηλείος οικονομολόγος Νίκος Καλάκος με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Ανδρέα Καρατζά, στο γραφείο του δεύτερου στον Πύργο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης φέτος, καθώς χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση, δεν υπάρχουν κενά στους εκπαιδευτικούς, ενώ με την επιστροφή των αδειούχων εκπαιδευτικών θα προκύψει ενδεχομένως και πλεόνασμα.

Όπως τόνισε ο κ. Καρατζάς, φέτος ελήφθησαν αποφάσεις που διευκόλυναν τον μαθητικό πληθυσμό και τον απάλλαξαν από περιττές μετακινήσεις, καθώς λειτούργησε το νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και μετατράπηκαν σε εξαθέσια (από πενταθέσια) το δημοτικό σχολείο Πανόπουλου του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της ΤΚ Κέντρου Πηνείας του δήμου Ήλιδας.

Παράλληλα, επισήμανε πως πλέον υπάρχουν και συγκεκριμένες ειδικότητες εκπαιδευτικών στα ολιγοθέσια σχολεία, με στόχο πάντα την αποτελεσματική στήριξη του μαθητικού πληθυσμού.

Όσον αφορά το ζήτημα της σχολικής στέγης, το οποίο έθεσε ο Νίκος Καλάκος, ο κ. Καρατζάς ανέφερε πως η πολιτεία έχει φροντίσει να καλύψει τις δαπάνες για την ενοικίαση κτισμάτων εντός του οικιστικού ιστού, έως ότου βρεθούν κατάλληλο χώροι για ανέγερση νέων νηπιαγωγείων που δε θα επιβαρύνον τα παιδιά και τους γονείς με μετακινήσεις.

Από την πλευρά του ο Ηλείος οικονομολόγος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και επισήμανε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι έμπρακτα δίπλα στον μαθητικό πληθυσμό.

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Καλάκος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του σε κάθε μελλοντικό αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Ηλείας, υπογραμμίζοντας ότι η θωράκιση και η βελτίωση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι βασική προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος