FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Καλάκος: «Προτεραιότητά μας η στήριξη των πυροσβεστών της Ηλείας»

Ημερομηνία: 08-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

Με τον αρχηγό του Πυροβεστικού Σώματος, Αλ. Ράπανο, συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος

Τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τους πυροσβέστες της Ηλείας συζήτησε ο Ηλείος οικονομολόγος Νίκος Καλάκος σε συνάντησή του με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ.ΑλέξηΡάπανο στο γραφείο του στην Αθήνα, ο οποίος συνδέεται με ισχυρούς συγγενικούς δεσμούς με τον νομό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νίκος Καλάκος τόνισε στον κ. Ράπανο ότι και στη φετινή αντιπυρική περίοδο οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και αντιμετώπισαν με επιτυχία δεκάδες συμβάντα πυρκαγιάς, αποτρέποντας σοβαρότερους κινδύνους για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες συζήτησαν αναλυτικά τα προβλήματα του Σώματος στο Νομό, με κυριότερα την υποστελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, κυρίως του Πύργου και των Λεχαινών, τις συσσωρευμένες κανονικές άδειες από προηγούμενα έτη, αλλά και οφειλόμενα ρεπό λόγω υπεργασίας και επιφυλακής, δεδομένου ότι πλέον οι πυρκαγιές δεν εκδηλώνονται μόνο τους θερινούς μήνες αλλά καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του χρόνου. Επιπλέον επισημάνθηκε η ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων και η απορρόφηση όλων των Εποχιακών Πυροσβεστών, χωρίς ηλικιακά κριτήρια, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Σώματος και η διατήρηση του υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Ο κ. Ράπανοςανέφερε επίσης ότι, εκτός από τη νέα μονάδα 500 ατόμων της ΕΜΟΔΕ («δασοκομάντο») που ήδη προσφέρει τις υπηρεσίες της, το νέο οργανόγραμμα που διαμορφώνεται, προβλέπει την αύξηση της συνολικής οργανικής δύναμης του Σώματος κατά 3.600 πυροσβέστες. Επίσης, υπογράμμισε προς τον Νίκο Καλάκο την ανάγκη αναδιάρθρωσης ορισμένων διατάξεων στο Ασφαλιστικό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι πυροσβέστες που είναι πολύ κοντά στα συντάξιμα χρόνια και να ανανεωθεί το έμψυχο δυναμικό ώστε να συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες και να συμβάλει στο αίσθημα ασφάλειας.

Ο Ηλείος οικονομολόγος τον ευχαρίστησε για την εποικοδομητική συνάντηση και δήλωσε ότι θα μεταφέρει αρμοδίως όλα τα ζητήματα, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή του στο Πυροσβεστικό Σώμα.

«Ο πυροσβέστες της Ηλείας ήταν και φέτος δίπλα στον πολίτη και με ζήλο και αυταπάρνηση προστάτεψαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Ράπανο, τον οποίο και ευχαριστώ για τη συνάντηση, συζητήσαμε αναλυτικά όλα τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό, με κοινό στόχο τη διευθέτησή τους. Προσωπικά στηρίζω ανεπιφύλακτα τα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών, διότι είναι πάντα δίπλα μας και επεμβαίνουν σωτήρια με κίνδυνο της ζωής τους», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος