FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Καλάκος: «Πρέπει να τερματίσουμε την υποβάθμιση του ΤΑΠ Ηλείας που μας επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ημερομηνία: 15-02-2023 | Συντάκτης:

Με τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος

Με τους εργαζόμενους του Ταμείου Αποκατάστασης Πυροπλήκτων (ΤΑΠ) Ηλείας συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, ο οποίος συζήτησε τα προβλήματα που τους απασχολούν, δεδομένου ότι πρόκειται για υπηρεσία με έργο κρίσιμο για την αποκατάσταση των πληγέντων πολιτών από τις φυσικές καταστροφές.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που έθεσαν οι υπάλληλοι του ΤΑΠ Ηλείας στον Νίκο Καλάκο, είναι το γεγονός ότι από τον Οκτώβριο του 2017, οι πολίτες που πλήττονται από νέα συμβάντα (σεισμός, πλημμύρα, πυρκαγιά) εξυπηρετούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πάτρας κι όχι από το ΤΑΠ Ηλείας, παρότι το προσωπικό είναι επαρκές και διαθέτει εμπειρία και εξειδίκευση στην καταγραφή και αποκατάσταση περιοχών που πλήττονται.

Όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση με τον Ηλείο οικονομολό, η μεταφορά των αρμοδιοτήτων στην Πάτρα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών και την επιβάρυνσή του με πρόσθετα έξοδα μετακίνησης, εξέλιξη που συχνά αποθαρρύνει σεισμόπληκτους, πυρόπληκτους και πλημμυρόπληκτους από το να προχωρούν γραφειοκρατικά την αποκατάσταση της περιουσίας και να εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Από την πλευρά του ο Νίκος Καλάκος τόνισε ότι εφόσον το ΤΑΠ Ηλείας είναι στελεχωμένο με έμπειρο και επαρκές προσωπικό, δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούνται οι πολίτες του νομού με απανωτά «πήγαιν’ έλα», επισημαίνοντας πως πρέπει να τερματιστεί η διαρκής αποδυνάμωση της Ηλείας σε δομές και υπηρεσίες για να ωφελείται η Αχαΐα.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η Ηλεία είναι μια περιοχή που πλήττεται διαρκώς από ακραία καιρικά ή φυσικά φαινόμενα, όπως οι σεισμοί και οι πυρκαγιές, για αυτό θα έπρεπε όχι μόνο να έχει ενισχυμένο τομέα αποκατάστασης, αλλά να είναι ενισχυμένος και να έχει αρμοδιότητες Διεύθυνσης. Για αυτόν τον λόγο, ο Νίκος Καλάκος δήλωσε πως η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν ακατανόητη και εις βάρος των Ηλείων πολιτών, που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους από τις φυσικές καταστροφές.

«Το ΤΑΠ Ηλείας παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές και θα έπρεπε να έχει αρμοδιότητες τέτοιες, που να εξυπηρετούνται εδώ οι πολίτες κι όχι να ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις στην Πάτρα. Η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρα εις βάρος της Ηλείας και θεωρώ ότι πρέπει να επανεξεταστεί και να αναθεωρηθεί. Η αποψίλωση της Ηλείας σε δομές και υπηρεσίες πρέπει να τερματιστεί», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος