FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Καλάκος: «Πρέπει να στηρίξουμε τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας»

Ημερομηνία: 09-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

-Επίσπευση των αποζημιώσεων ζήτησε σε συνάντησή του με τον αρμόδιο υφυπουργό Χρ. Τριαντόπουλο ο Ηλείος οικονομολόγος

Την αγωνία των πυροπλήκτων της Ηλείας μετέφερε στη συνάντησή του με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, ο οποίος συζήτησε αναλυτικά μαζί του το θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων από την πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021.

Ο Νίκος Καλάκος τόνισε στον κ. Τριαντόπουλο πως η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ολοκλήρωσε πολύ γρήγορα το έργο της καταγραφής των ζημιών και προσδιόρισε υψηλότερο ποσό ως αποζημίωση σε σχέση με όσα προέβλεπαν οι Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις (πρώην ΠΣΕΑ) στο παρελθόν.

Ωστόσο, ο Ηλείος οικονομολόγος υπογράμμισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους κατοίκους και επαγγελματίες το συντομότερο δυνατόν, αφού έρχεται δύσκολος χειμώνας.

Από την πλευρά του ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, σημειώνοντας ότι στους κατ’ επάγγελμα αγρότες έχει ήδη δοθεί το 50%, ενώ το υπόλοιπο θα δοθεί όταν τελειώσουν οι αυτοψίες-αποκαταστάσεις, κατ’ εκτίμηση σε περίπου δύο μήνες. Για την αποζημίωση των αγροτών με Ειδικό Καθεστώς ο υφυπουργός σημείωσε ότι χρειάζεται Νομοθετική Ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου, ενώ όσον αφορά τους μη ασφαλισμένους στον ΕΛΓΑ –θέμα που το γνώριζε ο κ. Τριαντόπουλος– τόνισε ότι χρειάζεται Ειδική Νομοθετική Ρύθμιση και αξιολόγηση με συναρμόδιους Υπουργούς, το οποίο είναι χρονοβόρο.

Ο Νίκος Καλάκος ευχαρίστησε τον υπουργό για την ενημέρωση και επανέλαβε την ανάγκη να «τρέξουν» όσο γρηγορότερα γίνεται οι διαδικασίες και να στηριχθούν οι πυρόπληκτοι. «Μετέφερα στον κ. Τριαντόπουλο την αγωνία των πυρόπληκτων συμπολιτών μας και του παρέθεσα αναλυτικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ειδικά οι αγρότες και οι επαγγελματίες της Ηλείας, για τις οποίες ούτως ή άλλως είναι ενήμερος. Του ζήτησα να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δοθούν οι αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατόν, διότι έρχεται δύσκολος χειμώνας και πρέπει να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ την πορεία των γραφειοκρατικών διαδικασιών μέχρι να λάβουν τις αποζημιώσεις τους οι πληγέντες Ηλείοι», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος