FOLLOW US: facebook twitter

Ν.Καλάκος: «Να μετατρέψουμε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου σε αναπτυξιακό πυλώνα της Ηλείας»

Ημερομηνία: 05-12-2022 | Συντάκτης:

-Την κοινωνική και οικονομική διάσταση του θεσμού υπογραμμίζει ο Ηλείος οικονομολόγος

Η ανάδειξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους σε αναπτυξιακό πυλώνα της Ηλείας είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί την επόμενη τετραετία, όπως τονίζει ο Ηλείος οικονομολόγος Νίκος Καλάκος με αφορμή την έναρξή του και τη διεξαγωγή του με φυσική παρουσία μετά τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία.

Ο Νίκος Καλάκος επισημαίνει πως ο συνδυασμός σύγχρονης τέχνης και τουρισμού είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα που πρέπει να αξιοποιήσει ο Πύργος, για να αποκτήσει εξωστρέφεια και να δημιουργήσει πλούτο και νέες θέσεις εργασίας, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει υπογραμμίσει τον ισχυρό αντίκτυπο της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία.

Ο Ηλείος οικονομολόγος σημειώνει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η πρώτη που χάραξε ξεκάθαρη στρατηγική για την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, με χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και εθνικούς πόρους, προσθέτοντας ότι η ανάπλαση των αποθηκών του ΑΣΟ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα δώσει στα παιδιά της Ηλείας έναν χώρο ελεύθερης και δημιουργικής καλλιτεχνικής έκφρασης και θα μετατρέψει τον Πύργο σε κέντρο κινηματογραφικής δημιουργίας.

Ο Νίκος Καλάκος τονίζει πως η δημιουργία ενός τέτοιου πολυχώρου θα αποτελέσει πόλο έλξης και για τα παιδιά και τους νέους του εξωτερικού και θα δημιουργήσει ρεύμα επισκεπτών περισσότερες από μία εβδομάδες τον χρόνο, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάκαμψη. Παράλληλα, θα αναδείξει την κοινωνική διάσταση του Φεστιβάλ, στέλνοντας ισχυρό διεθνές μήνυμα κατά της παιδικής κακοποίησης.

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους είναι ένα σημαντικός θεσμός για τον Πύργο και την Ηλεία, αφού με τα μηνύματά του δίνει τον αγώνα ενάντια στην παιδική εκμετάλλευση και κακοποίηση. Ταυτόχρονα αποτελεί πηγή ανάπτυξης για την περιοχή, καθώς για μία εβδομάδα ο Πύργος και η Αμαλιάδα κατακλύζονται από παιδιά και γονείς του εξωτερικού, δίνοντας τουριστική ώθηση. Επομένως είναι ανάγκη να αξιοποιήσουμε το Φεστιβάλ και να το μετατρέψουμε σε ισχυρό αναπτυξιακό πυλώνα της Ηλείας, με βάση τη στρατηγική που έχει χαράξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος