FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Καλάκος: «Να δοθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση με τις μοναστηριακές εκτάσεις»

Ημερομηνία: 21-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

-Με τους εκπροσώπους των κοινοτήτων Κουτσοχέρας, Χειμαδιού και Περιστερίου συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος

Την πλήρη και αμέριστη υποστήριξή του στο αίτημα των κατοίκων και παραγωγών των ορεινών κοινοτήτων του δήμου Πύργου και του δήμου Ήλιδας για δίκαιη διευθέτηση των εκτάσεων που διεκδικεί η μονή Καλαβρύτων εξέφρασε ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους εκπροσώπους των κοινοτήτων Κουτσοχέρας, Χειμαδιού και Περιστερίου.

Ο Νίκος Καλάκος υποδέχθηκε στο γραφείο του τον κ. Παναγιωτόπουλο, τον κ, Μητρόπουλο και τον κ. Μπουλούμπαση, οι οποίοι του ανέλυσαν συνοπτικά την κατάσταση που ισχύει με τις αγροτικές εκτάσεις που κινδυνεύουν να χάσουν οριστικά έπειτα από δεκαετίες.

Στη συνέχεια του παρέδωσαν ένα υπόμνημα με τις προτάσεις νόμου που ζητούν να ψηφιστούν, ώστε να λυθεί με δίκαιο τρόπο το πρόβλημα, και του ζήτησαν να παρέμβει προκειμένου αυτές οι προτάσεις να ληφθούν υπόψη από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο Ηλείος οικονομολόγος επισήμανε ότι το δίκαιο είναι με το μέρος τους, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης, που γνώριζε το θέμα από το 2018 αλλά δεν έπραξε τίποτα. Παράλληλα, τόνισε πως είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που έρχεται από το μακρινό παρελθόν και δεσμεύτηκε ότι θα το μεταφέρει αρμοδίως, προκειμένου να συζητηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο και να επανεξεταστούν βιώσιμες λύσεις που δεν θα διώχνουν τους αγρότες από τη γη τους.

«Οι κάτοικοι και οι παραγωγοί των ορεινών περιοχών στον δήμο Πύργου και στον δήμο Ήλιδας έχουν ένα αίτημα το οποίο είναι κοινωνικά και ηθικά δίκαιο, διότι όλα αυτά τα χρόνια το κράτος αναγνώριζε το δικαίωμά τους να καλλιεργούν και να πληρώνουν φόρους για αυτές τις εκτάσεις. Το πρόβλημα αναδείχθηκε το 2018, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση το αγνόησε επιδεικτικά και δεν έδωσε καμία λύση. Συζήτησα μαζί τους το πρόβλημα, εξέφρασα την αμέριστη στήριξή μου και στον βαθμό που μου αναλογεί, θα πράξω ό,τι μπορώ για να βρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος