FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Καλάκος: «Αναγκαίες οι διορθωτικές παρεμβάσεις στην Πατρών-Πύργου»

Ημερομηνία: 16-11-2022 | Συντάκτης:

-Την ανάγκη επιμέρους βελτιώσεων στο έργο οδικής ασφάλειας υπογράμμισε ο Ηλείος οικονομολόγος

Στοχευμένες διορθωτικές παρεμβάσεις στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο της Πατρών-Πύργου ζητά από το υπουργείο Υποδομών ο Ηλείος οικονομολόγος Νίκος Καλάκος, σημειώνοντας ότι σε ορισμένα έχουν προκύψει προβλήματα στην ασφαλή διέλευση των κατοίκων μετά τις επεμβάσεις οδικής ασφάλειας.

Ο Νίκος Καλάκος επισήμανε ότι η γενικότερη παρέμβαση του υπουργείου Υποδομών, ύψους 30 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, είναι στη σωστή κατεύθυνση, καθώς βελτίωσε θεαματικά την ποιότητα του οδοστρώματος, εξάλειψε τις παράνομες προσπεράσεις και ελαχιστοποίησε τον κίνδυνο μετωπικών/πλαγιομετωπικών συγκρούσεων οχημάτων, που είναι και η συνηθέστερη αιτία τροχαίων δυστυχημάτων στην Ηλεία, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ωστόσο, ο Ηλείος οικονομολόγος, ο οποίος συναντήθηκε με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αμαλιάδας και του Κάμπου και άκουσε τις απόψεις τους και τα αιτήματά τους, τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών θα πρέπει να επανεξετάσουν τις παρεμβάσεις σε ορισμένα σημεία όπως π.χ. η Μαραθιά, η Κουρούτα και η θέση «Ζησιμοπουλέικα» στο Κουρτέσι, καθώς έχουν διαπιστωθεί δυσκολίες στη μετακίνηση των κατοίκων και των επαγγελματιών.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ενδεχομένως χρειάζονται και ακόμα περισσότεροι κόμβοι, ώστε να διευκολύνεται η δυνατότητα των κατοίκων κυρίως στις αστικές περιοχές να μπορούν και οι ίδιοι να πηγαίνουν από την κεντρική οδό στην οποία κινούνται προς τα σπίτια τους ή τις επιχειρήσεις τους, άποψη την οποία έχει διατυπώσει και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

 Ο Νίκος Καλάκος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το υπουργείο Υποδομών θα λάβει υπόψη τα λογικά και δίκαια αιτήματα των κατοίκων της Ηλείας και θα προβεί στις απαραίτητες τροποποιήσεις, με γνώμονα πάντα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η πρώτη που υλοποιεί ένα πολύ σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο της Πατρών-Πύργου, έπειτα από δεκαετίες αδράνειας και αδιαφορίας. Το οδόστρωμα είναι πλέον υψηλής ποιότητας, ενώ ελαχιστοποιήθηκαν οι κίνδυνοι μετωπικών συγκρούσεων από παράνομες προσπεράσεις, που έχουν στοιχίσει τις ζωές συνανθρώπων μας. Όμως υπάρχουν ορισμένα σημεία στο έργο, που πρέπει να τροποποιηθούν καθώς δυσκολεύουν τη μετακίνηση των κατοίκων της Ηλείας στα σπίτια τους ή στις επιχειρήσεις τους, όπως στη Μαραθιά, στην Κουρούτα και στο Κουρτέσι. Πιστεύω πως το υπουργείο Υποδομών θα λάβει υπόψη του την άποψη των κατοίκων και θα προβεί στις απαραίτητες βελτιώσεις», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος