FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Φαρμάκης: «Γιατί πρότεινα την “Ολυμπιακή Περιφέρεια”»

Ημερομηνία: 11-04-2022 | Συντάκτης:

-Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας μιλάει στην Πρωινή για το σκεπτικό και τα κίνητρα της πρότασής του

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, για τη μετονομασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε «Περιφέρεια Ολυμπιακής Γης» ή «Ολυμπιακή Περιφέρεια», κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για τη συγκρότηση του Εθνικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό στην Πάτρα, ενώπιον του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

H «Πρωινή» επικοινώνησε με τον Νεκτάριο Φαρμάκη για να πληροφορηθεί το σκεπτικό της πρότασης και ποια κίνητρα τον οδήγησαν σε αυτή.

«Το έκανα γιατί καταρχάς είναι κάτι που το πιστεύω και είναι εμφανές στη ρητορική μου από την προεκλογική περίοδο. Επίσης είναι κάτι που το έχω ήδη κάνει πράξη με την τουριστική ταυτότηταOlympianLand σε επίπεδο branding. Κατά την άποψή μου, η Ολυμπιακή Περιφέρεια ταυτίζει τον γεωγραφικό μας χώρο με κάτι παγκόσμιο, που παράγει υπεραξία. Η Ολυμπία είναι η ταυτότητα που ενώνει όλη την Περιφέρεια και ταυτόχρονα υπερβαίνει και τα εγχώρια σύνορα», τόνισε ο κ. Φαρμάκης.

Στο ερώτημα αν ήταν κάτι αυθόρμητο ή κάτι που το είχε συζητήσει με συνεργάτες του και σχεδίασε να το πει μελλοντικά, απάντησε πως είναι μια πρόταση αποκλειστικά δική του.

«Δεν το είχα συζητήσει με κανέναν αλλά, όπως σας είπα, υπάρχει στη ρητορική μου από το 2019 και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου το έχω κάνει πράξει, οπότε δεν χρειάζεται να πείσω και κανέναν. Με κέντρισε η ομιλία του κ. Κούβελου για τον Ολυμπισμό και σκέφτηκα πως είναι η ιδανική συγκυρία να καταθέσω μια πρόταση που θα μας βοηθήσει να υπερβούμε τα γεωγραφικά όρια και να ταυτιστούμε με κάτι παγκόσμιο, που τυχαίνει να είναι εδώ σε μας», επισήμανε.

Εύκολα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα για πολιτικά και εκλογικά οφέλη, όμως ο περιφερειάρχης απάντησε και σε αυτόν τον ισχυρισμό.

«Για τους κακοπροαίρετους που θα πουν ότι είναι λαϊκίστικό, επισημαίνω ότι δεν είναι απόφαση αλλά πρόταση που την καταθέτω στον δημόσιο διάλογο για διαβούλευση, σε πολιτικά ουδέτερο χρόνο, αφού είμαστε 18 μήνες μακριά από τις εκλογές. Η Ολυμπιακή Περιφέρεια έχει να κάνει με το μέλλον και τις επόμενες γενιές, δεν αφορά εμένα. Εγώ θέλω να κληροδοτήσω μια ονομασία που πιστεύω ότι θα προσδώσει υπεραξία σε βάθος ετών ή ακόμα και δεκαετιών στην περιοχή μας. Περιμένω να τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι στην πρότασή μου», σημείωσε στην Πρωινή ο Νεκτ. Φαρμάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος