FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Αρτάκη-ΠΑΟ Βάρδας 1-0: Άδικος αποκλεισμός στο 96’!

Ημερομηνία: 30-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο ΠΑΟΒ όπως παρατάχθηκε χθες στη Ν. Αρτάκη.

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

 

Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων έμελλε να ηττηθεί και αποκλειστεί ο ΠΑΟ Βάρδας από το Κύπελλο Ελλάδας, στον χθεσινό αγώνα με τον Α.Ο. Ν. Αρτάκης στην Εύβοια. Οι «πράσινοι» στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, με μόλις δύο εβδομάδες προετοιμασίας στα πόδια τους και χωρίς να έχουν δώσει πρωτύτερα κάποιο φιλικό ματς, στάθηκαν καλά στην Εύβοια, τηρουμένων των αναλογιών, και με λίγη τύχη θα μπορούσαν να πάρουν και την πρόκριση στη Β΄ Φάση. Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν την εδαφική υπεροχή και να κέρδισαν αρκετά στημένα (κυρίως κόρνερ), αλλά ο ΠΑΟΒ δεν απειλήθηκε σε μεγάλο βαθμό πέρα από δύο-τρεις περιπτώσεις σε όλο το ματς. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, σε μια αδράνεια της άμυνας, ο Βαγγέλης Ντελέκος με κεφαλιά πέτυχε το νικητήριο γκολ για τον Α.Ο.Ν.Α..

Το παιχνίδι

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, είχαν την εδαφική υπεροχή και προσπάθησαν να πιέσουν την εστία του Τσεκούρα. Κέρδισαν κάποιες στημένες μπάλες (κόρνερ) αλλά ο ΠΑΟΒ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και από το 20λεπτο και μετά ισορρόπησε. Στο 6΄ ακυρώθηκε γκολ του Ζυγκερίδη ως οφσάιντ, ενώ το ίδιο έγινε και στο 29΄ με τον Καφεντζή να σκοράρει από πλευράς ΠΑΟΒ, αλλά να υποδεικνύεται λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΒ.

Στο 35΄ στην τελευταία καλή φάση για τους Ευβοιώτες, ο Παπαδάκης σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε, η Ν. Αρτάκη συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΒ, αλλά δεν ήταν εύκολο να δημιουργήσει καθαρές φάσεις για γκολ.

Στο 78΄ ο Εσκουδέρο γύρισε προ της τελικής γραμμής στον Ζυγκερίδη, που από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να σουτάρει όπως θα ήθελε, η μπάλα έφτασε στον Παπαδάκη που σούταρε δυνατά και συρτά, αλλά έπεσε στην δεξιά του γωνία ο Τσεκούρας και απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 80΄ ο νεαρός Δημήτρης Θεοδωρόπουλος του ΠΑΟΒ είχε σουτ έξω από την περιοχή λίγο άουτ.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα πήγαινε στην παράταση στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μια σέντρα που έγινε, ο Τσεκούρας απέκρουσε η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Βαγγέλης Ντελέκος πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά σκόραρε και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του. Στο ξεκίνημα της φάσης, η βοηθός διαιτητή είχε υποδείξει πλάγιο υπέρ του ΠΑΟΒ, αλλά ο διαιτητής είχε άλλη άποψη, έδωσε το πλάγιο υπέρ των γηπεδούχων και ακολούθησε το γκολ!

Ο ΠΑΟΒ, με τη λήξη του αγώνα, διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή Ξηρογιάννη από την Βοιωτία, για τα 6 λεπτά καθυστερήσεων που κράτησε στο ματς αλλά και για τη φάση του γκολ.

Νέα Αρτάκη: Ντουμάνης, Στασινόπουλος, Αρκούδας, Τσούπρος, Καραμπάς, Κωνσταντίνου, Παπαδάκης, Ντελέκος, Ζυγκερίδης, Εσκουδέρο, Ζαχαρόπουλος (75΄ Χατζηστάμου).

ΠΑΟΒ: Τσεκούρας, Βασιλόπουλος Καφεντζής, Νικολακόπουλος, Παπασπηλιόπουλος, Λιόσης, Φερεκίδης (71΄ Θεοδωρόπουλος), Μαυρόπουλος, Πυρρής (79΄ Μακρής), Μικελάτος, Πλαστουργός (76΄ Τσιρίκος).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος