FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Ανδρουλάκης: «Δώστε μου τη δύναμη για ένα νέο συμβόλαιο τιμής με τον λαό»

Ημερομηνία: 03-05-2023 | Συντάκτης:

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε από το κατάμεστο Πάρκο Ξυστρή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

-Σφοδρή κριτική σε Μητσοτάκη και Τσίπρα για τα πεπραγμένα τους

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Μήνυμα νικηφόρας πορείας και δημοκρατικής αλλαγής στις εκλογές της 21ης Μαΐου έστειλε από τον Πύργο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε χθες το απόγευμα στο κατάμεστο από κόσμο θεματικό Πάρκο Ξυστρή.

Η προσέλευση των πολιτών υπερέβη της προσδοκίες των συντελεστών της εκδήλωσης, παρά τον άστατο καιρό, αφού σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, στην αίθουσα του πάρκου παρευρέθηκαν πάνω από 1.000 άτομα (700 καθήμενοι και 300 όρθιοι εντός κι εκτός).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από τους πολίτες της Ηλείας, αφού κατά τη άφιξή του άναψαν καπνογόνα, ακούστηκαν συνθήματα και την ίδια στιγμή από τα μεγάφωνα άρχισε να παίζει το θρυλικό «Καλημέρα Ήλιε» του Μάνου Λοΐζου.

Συνοδευόμενος από τον Μιχάλη Κατρίνη και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έφτασε… σημειωτόν ως την πρώτη σειρά, αφού δεκάδες πολίτες τον αγκάλιαζαν και του έσφιγγαν το χέρι.

Την εκδήλωση προλόγισε ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Βάλαρης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του κόμματος, και επισήμανε πως η τεράστια προσέλευση των πολιτών έδειξε πως «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό», καλώντας στο βήμα τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά για τα πεπραγμένα της τετραετίας, επικεντρώνοντας στην υπόθεση των υποκλοπών, στη Δημόσια Υγεία και στην τραγωδία των Τεμπών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «παρακράτος της Νέας Δημοκρατίας», αναφέροντας το όνομα του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη, καταλόγισε στην κυβέρνηση αδράνεια απέναντι στην πληθωριστική και την ενεργειακή κρίση, ενώ κατέρριψε και το αφήγημα περί «διαχρονικών ευθυνών» στα Τέμπη, υπενθυμίζοντας τις ευθύνες του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή για την παράνομη μετάταξη.

Σφοδρή κριτική και στον Τσίπρα

Από τα «βέλη» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο κ. Ανδρουλάκης απαρίθμησε τα κακώς κείμενα της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως το δημοψήφισμα τα capitalcontrols, την ίδρυση των funds, κ.ά.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, υπενθυμίζοντας ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ προστάτεψε αποτελεσματικά με τον νόμο 3869/2010 την κύρια κατοικία και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίστικη ρητορική περί «σεισάχθειας» και «ΔΕΝ πληρώνω».

Επίσης στηλίτευσε την παρουσία του Νίκου Παππά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά «φανταστείτε να είχαμε εμείς αμετάκλητα καταδικασμένο στα ψηφοδέλτια, τι θα ακούγαμε σήμερα από τον κ. Τσίπρα» καθώς και την παρουσία του Ευάγγελου Αντώναρου και στελεχών των ΑΝΕΛ ως υποψηφίων βουλευτών.

«Δεν έχουμε κανέναν δεξιό του Καραμανλή, του Σαμαρά και του Μητσοτάκη εμείς» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του κόμματος Κασιδάρη, έκανε συγκινητική αναφορά στον Παύλο Αθανασόπουλο για τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή, και έψεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για την άρνησή του να ψηφίσει την τροπολογία αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέχεια μίλησε για την προσφορά του ΠΑΣΟΚ στη χώρα, υπενθυμίζοντας τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, στην Παιδεία και στη δημόσια διοίκηση, ζητώντας από τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για να έρθει η δημοκρατική αλλαγή και να γίνει η Ελλάδα ευρωπαϊκό και προοδευτικό κράτος.

«Δώστε μου τη δύναμη να χτίσουμε νέα σχέση εμπιστοσύνης και ένα συμβόλαιο τιμής με τη νεολαία και με τον δημοκρατικό προοδευτικό κόσμο, να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη ευρωπαική Ελλάδα κι όχι μια χώρα χαμένων ευκαιριών. Τσίπρας και Μητσοτάκης κυβέρνησαν και ξέρουμε τι έκαναν.

Προτεραιότητά τους είναι μόνον η καρέκλα», είπε μεταξύ άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος