Τη μεθοδευμένη αποψίλωση των υπηρεσιών του κατήγγειλε ο δήμαρχος Πηνειού

Ηχηρό «καμπανάκι» για τη στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών χτύπησε την περασμένη Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Πηνειού, Αλέξης Καστρινός, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί. Όπως τόνισε, ο δήμος Πηνειού είναι ουσιαστικά αποψιλωμένος από επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, εξαιτίας των «παραθύρων» της νομοθεσίας, της δυσκαμψίας του ΑΣΕΠ, αλλά και αντισυναδελφικών συμπεριφορών από γειτονικούς Δήμους.

Όπως τόνισε ο Αλ. Καστρινός, παρά το γεγονός ότι ο δήμος έχει εξασφαλίσει και εντάξει έργα που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ (από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, κ.ά.) η υλοποίησή τους βρίσκεται πλέον «στον αέρα», καθώς δεν υπάρχουν μηχανικοί, οικονομολόγοι και στελέχη για να τα επιβλέψουν και να τα δημοπρατήσουν.

«Βολές» για την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας και τις «αναρρωτικές»

Ο Αλ. Καστρινός στράφηκε ευθέως κατά του συστήματος της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας (ΚΕΚ), καταγγέλλοντας ότι παρακάμπτονται οι δήμαρχοι μέσω αμφιλεγόμενων επικλήσεων για λόγους υγείας.

Για τον λόγο αυτό, ζήτησε τη θεσμοθέτηση Δευτεροβάθμιου Υγειονομικού Οργάνου επανεξέτασης όλων των φακέλων, ενώ αποκάλυψε ότι σκέφτεται να παραιτηθεί από τη θέση του παρατηρητή της ΚΕΔΕ στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, δηλώνοντας πως δεν δέχεται να κάνει «τη μαριονέτα» σε μια διαδικασία αποψίλωσης.

Ιδιαίτερα δηκτικός ήταν ο Δήμαρχος Πηνειού όσον αφορά τη στάση άλλων αυτοδιοικητικών της περιοχής. Σημειώνοντας ότι διανύει την τέταρτη θητεία του στην Αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε ότι αντιμετωπίζει για πρώτη φορά τέτοια φαινόμενα «υφαρπαγής» υπαλλήλων.

Οξυμένο πρόβλημα με την Πολεοδομία (ΥΔΟΜ) και τον ΑΣΕΠ

Αναφερόμενος στην τεχνική κάλυψη του Δήμου, ο κ. Καστρινός αποκάλυψε ότι πρόσφατα παραιτήθηκαν δύο μόνιμοι υπάλληλοι (πολιτικός μηχανικός και τοπογράφος) από την Πολεοδομία του Δήμου Ήλιδας –η οποία υποστηρίζει τον Δήμο Πηνειού– ενώ παραιτήθηκε και έκτακτη υπάλληλος (ΙΔΟΧ) 24μηνης σύμβασης.

Όταν ο Δήμος επιχείρησε να επαναπροκηρύξει τη θέση, προσέκρουσε στην αρνητική απάντηση του ΑΣΕΠ. Παρά τις άμεσες ενέργειες για κατ’ εξαίρεση προκήρυξη, ο Δήμαρχος εξέφρασε την έντονη αμφιβολία του για το αν θα υπάρξει ενδιαφέρον από μηχανικούς. Παράλληλα, έχει ήδη αιτηθεί στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τη μεταφορά της πολεοδομικής υποστήριξης του Δήμου σε μεγαλύτερη δομή στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας (Πύργος), εφόσον δεν καταστεί εφικτή η στελέχωση.