FOLLOW US: facebook twitter

«Μύδροι» της ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών εναντίον Βασιλόπουλου: Αιχμηρή ανακοίνωση κατά του Ηλείου αντιπερ/ρχη Αγροτικής Ανάπτυξης

Ημερομηνία: 30-09-2020 | Συντάκτης:

Αιχμηρή ανακοίνωση εναντίον του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρου Βασιλόπουλου, εξέδωσε η ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών του Δημοσίου καταλογίζοντάς του ότι υπερβαίνει τα όρια των αρμοδιοτήτων του, επικαλούμενη την πρόσφατη επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Με αγανάκτηση και οργή παρακολουθούμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες του αυτόκλητου και κατά φαντασία «Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης» των Περιφερειών, Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Θεοδ. Βασιλόπουλου να ασχοληθεί με την δομή των κρατικών υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αλλά και με την εργασιακή σταθερότητα πλήθους γεωπόνων και άλλων εργαζομένων του Υπουργείου αυτού των οποίων με επίταση ζητά την μεταφορά στις Περιφέρειες. Αυτό φαίνεται και από την επιστολή που απέστειλε μέσα στον Σεπτέμβριο, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μ. Βορίδη.

Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος περιφερειακός σύμβουλος αφού έλυσε όλα τα τοπικά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης στην Δυτ. Ελλάδα αποφάσισε ότι μπορεί να παίξει τον ρόλο του αυτόκλητου Υπουργού. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η συνεχιζόμενη σπουδή του να ασχολείται με τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ., την παραχώρηση των οποίων ζητά προς τις Περιφέρειες (στο όνομα μάλιστα μιας ομάδας περιφερειακών συμβούλων όπου μάλλον έχει αυτοχρησθεί αρχηγός) ο ρόλος των οποίων (υπηρεσιών) μόνο με τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει να κάνει.

Αποδεικνύεται περίτρανα πως για περιπτώσεις όπως του κου Βασιλόπουλου χρειάζεται η δημιουργία σχολής αυτοδιοίκησης για να μαθαίνουν κάποιοι ότι οι Ο.Τ.Α. υπηρετούν τοπικά ζητήματα και δεν υποκαθιστούν το κράτος, μόνο και μόνο για να «πουλάνε» κάποιοι κρατική εξουσία με ξένα προς τους ΟΤΑ κόλλυβα. Αμφιβάλλουμε βέβαια αν ο κύριος Βασιλόπουλος είναι σε θέση να αντιληφθεί και να αξιολογήσει τις αρμοδιότητες που ασκούν οι αποκεντρωμένες κρατικές υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ.

Οπωσδήποτε οι πολιτικές καταβολές του συγκεκριμένου περιφερειακού συμβούλου δεν μπορούν να τον κάνουν να ξεχάσει τους πολιτικούς του προγόνους και το πραξικόπημα το οποίο έκαναν για να διαλύσουν το 1996 το τότε Υπουργείο Γεωργίας, μεταφέροντας κατά το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» υπηρεσίες και γεωτεχνικούς στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Ας μην αναφερθούμε βέβαια και στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αυτοδιοικητικός μιλά για εργαζομένους (τον εργασιακό φορέα των οποίων θέλει να μεταβάλει), χωρίς τους εργαζομένους. Τόσο απλά και τόσο δημοκρατικά. Οι υπηρεσίες, οι επιστήμονες και εργαζόμενοι είναι λάφυρα συνδιαλλαγής και όχι δομές που λειτουργούν σε ένα πολυεπίπεδο κράτος κατόπιν σχεδιασμού και δημοκρατικού διαλόγου με τους εργαζομένους.

Θυμίζουμε πως η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είχε καταγγείλει από την δεκαετία του 1990 τα πραξικοπήματα της σοσιαλιστικής διακυβέρνησης. Άλλωστε και 9 εφετειακές αποφάσεις είχαν αναγνωρίσει το παράνομο των ενεργειών της αυθαίρετης μεταφοράς των γεωτεχνικών υπηρεσιών στην αυτοδιοίκηση, αλλά οι πολιτικοί πρόγονοι του κυρίου Βασιλόπουλου δεν είχαν τόσο δημοκρατικές ευαισθησίες για να σέβονται τους πυλώνες της δημοκρατίας, προτιμούσαν να τους χειραγωγούν σε ανώτατο επίπεδο. Είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία αναγνωρίζοντας ότι η δημόσια υγεία, η ασφάλεια του καταναλωτή, η ορθολογική διανομή των κοινοτικών επιδοτήσεων, η φυτοϋγεία και η υγεία των ζώων, η εθνική διατροφική επάρκεια δεν είναι τοπικά ζητήματα και ίδρυσε τα τότε ΤΟΚΑΑ τα οποία με τόση λύσσα πολεμήθηκαν από αυτούς τους ίδιους που είχαν διαλύσει το Υπουργείο και την δημόσια διοίκηση γενικότερα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τον κο Βασιλόπουλο να περιοριστεί στα αυτοδιοικητικά του καθήκοντα. Τον καλούμε να σταματήσει να ασχολείται επαγγελματικά με ζητήματα και φακέλους ιδιωτών όταν αυτά εξετάζονται από τις γεωτεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας τις οποίες εποπτεύει πολιτικά και ο νοών νοείτο. Τον καλούμε να πιέσει το Υπουργείο Εσωτερικών για προσλήψεις γεωτεχνικών στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και να ξεχάσει ότι θα μπορέσει να αποκτήσει το «πλήρες χαρτοφυλάκιο» των γεωπονικών αρμοδιοτήτων, προφανώς γιατί έτσι θεωρεί ότι θα έχει όλους τους συναδέλφους «στο μαντρί».

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να διευρύνει τον κόσμο της με ένταξη ανθρώπων που σέβονται και αναγνωρίζουν τις πολιτικές της αρχές και το πρόγραμμά της και όχι αυτών που μπαίνουν από το παράθυρο για να αλλάξουν τις δικές μας αρχές και πολιτικά προγράμματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος