FOLLOW US: facebook twitter

«Μύδροι» Αντωνακόπουλου κατά κεντρικού κράτους και ΕΟΔΥ: Κυκλοφορούν ελεύθερα και χωρίς υγειονομικό έλεγχο 69 μετανάστες στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 01-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα
-“Δυο 24ωρα χωρίς απάντηση από τον ΕΟΔΥ στα αιτήματα μας» κατήγγειλε ο Δήμαρχος Πύργου

«Μύδρους» κατά του κεντρικού κράτους και του ΕΟΔΥ για την «πτωματική» αδιαφορία όπως τη χαρακτήρισε που επιδεικνύει για δεύτερο 24ωρο στο θέμα διαχείρισης των 76 μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κατάκολο, εξαπέλυσε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Όπως είπε, παρότι τόσο ο ίδιος όσο και το Λιμεναρχείο έχουν επικοινωνήσει με τις αρχές και τον ΕΟΔΥ προκειμένου κλιμάκιο ειδικών να επισκεφτεί το λιμάνι και να προχωρήσει στις απαιτούμενες εξετάσεις για τον κορονοϊό, είναι «άφαντοι» με αποτέλεσμα οι 69 από τους 76 μετανάστες που έχουν νόμιμα έγγραφα για τη χώρα μας, να κυκλοφορούν ελεύθερα στο Κατάκολο!

«Δυστυχώς μέχρι τώρα το κεντρικό κράτος έχει δείξει ολιγωρία. Ο ΕΟΔΥ που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να ασχοληθεί, παρότι έχει ενοχληθεί τηλεφωνικά από εμένα και από τη Λιμενική Αρχή με αποδεδειγμένα έγγραφα, είναι άφαντος. Υπάρχουν 69 μετανάστες που έχουν έγγραφα νόμιμα για τη χώρα (άλλοι πέντε είναι χωρίς χαρτιά και δυο που αντιμετωπίζουν ποινικά θέματα για παράνομη διακίνηση μεταναστών και κρατούνται στην Αστυνομία) και έχουν … «σκορπίσει» στο Κατάκολο. Κυκλοφορούν ελεύθερα και κάνουν το λουτρό τους χωρίς να έχουν ελεγχθεί από τον ΕΟΔΥ. Ο Λιμενάρχης έχει στείλει αιτήματα με αλληλογραφία και έχουν περάσει ήδη δυο 24ωρα και τίποτα! Μιλήσαμε από την πρώτη στιγμή με το Γενικό Γραμματέα κ. Παπαγεωργίου, τον Αρχηγό του Λιμενικού και παρόλα αυτά διαπιστώνω μια αδιαφορία, μια αφασία, σα να μη συμβαίνει τίποτα! Εάν ο ΕΟΔΥ δεν παραβαίνει σε τέτοια περιστατικά που θα έπρεπε να έχει αντανακλαστικά τότε που;».

Ο κ. Αντωνακόπουλος κατήγγειλε πως οι αργοί ρυθμοί που ακολουθούνται είναι απαράδεκτοι και πως ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. «Οι άνθρωποι αυτοί κυκλοφορούν ελεύθερα καθώς έχουν χαρτιά, όμως έχουν ελεγχθεί; Από πού έχουν έρθει; Δε το λέω να φοβίσω κανένα αλλά είναι μια πραγματικότητα και δεν είναι σωστή. Ήδη από το Σάββατο θα έπρεπε να είναι εδώ το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Πάτρα. Δε χαμπαριάζει κανείς τίποτα. Βούδες αμετακίνητοι… Στην αρχή το Αρχηγείο του Λιμενικού μας έλεγαν ότι είναι «γνωστοί» και ότι έχουν βγει από την Κόρινθο. Αποδείχτηκε όμως πως είναι από Αθήνα, Κρήτη, Καλαμάτα. Έτσι αντιμετωπίζουν τα σοβαρά ζητήματα και έτσι κάνουμε πρόληψη για τη διασπορά του κορονοιού; Η αδιαφορία τους είναι μνημειώδης».

Καταλήγοντας, ο κ. Αντωνακόπουλος, επισήμανε ότι τα θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας είναι αμιγώς κρατική υπόθεση και τη δεδομένη στιγμή όλοι τους είναι εντελώς ανύπαρκτοι. «Δε θέλω να δημιουργήσω πανικό αλλά μην εκμηδενίζουμε τους κινδύνους επειδή αυτοί είναι αδιάφοροι. Κακώς δεν έδωσαν εντολή στις αρχές να χειριστούν προσεκτικά τους ανθρώπους αυτούς με βάσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Και από τη στιγμή που το κράτος αποφάσισε να έρθουν οι μετανάστες στο Κατάκολο έπρεπε να είχε πάρει τα μέτρα του. Επίσης το λιμεναρχείο έχει στείλει πολλά μειλ. Όταν υπάρχει όμως κρίση και ένταση είναι και ο ζωντανός διάλογος. Το τελευταίο μειλ λέει δε μας δώσατε καμία οδηγία. Θα πρέπει όμως να σηκώσουν τα τηλέφωνα γιατί τα μειλ είναι απρόσωπα, άνευρα άψυχα…  Δυστυχώς το κράτος δήλωσε απών. Δε παίζουμε με τη δημόσια υγεία, δεν είναι απλό περιστατικό. Εκθέτουμε ανθρώπους έτσι; και όλοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος