FOLLOW US: facebook twitter

Μας ταξίδεψε ο Παντελής Θαλασσινός!

Ημερομηνία: 24-06-2022 | Συντάκτης:

Κοσμοπλημμύρα στην κεντρική πλατεία Πύργου που μετατράπηκε σε μια τεράστια μουσική σκηνή στην μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας

  • Σπουδαία η καλλιτεχνική συνύπαρξη με τις Φιλαρμονικές Λεχαινών & Βαρθολομιού και του Μουσικού σχολείου Βαρθολομιού

Μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη αγαπημένα τραγούδια, σε μια πραγματικά πολύχρωμη πλούσια μουσική σκηνή με πρωταγωνιστή τον γνωστό τραγουδιστή, συνθέτη και τραγουδοποιό Παντελή Θαλασσινό, είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε στην κεντρική πλατεία του Πύργου το βράδυ της Τετάρτης, που πλημμύρισε από εκατοντάδες κόσμου από όλον τον νομό!

Την μοναδική αυτή συναυλία διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής την ευθύνη της οποίας έχει η κοινΣΕΠ ΑΕΝΑΟΝ. Τον Παντελή Θαλασσινό πλαισίωσαν οι Φιλαρμονικές Λεχαινών και Βαρθολομιού με μαέστρο τον Ευρυσθένη Χατζηγιάννη και τα ταλαντούχα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, σε μια σπάνια και αρμονική καλλιτεχνική συνύπαρξη, ένα πραγματικά μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή μας.

Παράλληλα αυτή η μουσική συνεργασία, απέδειξε ότι ο νομός μας διαθέτει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό δυναμικό, Φιλαρμονικές και Μουσικό σχολείο που αποτελούνται από παιδιά που αγαπούν με πάθος τη μουσική και που είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους αποδεικνύοντας ότι χρειάζονται την δική μας έμπρακτη στήριξη και ενθάρρυνση για να καλλιεργήσουν τις μουσικές του ανησυχίες και δεξιότητες.

Όλη η πλατεία Σάκη Καράγιωργα, γρήγορα μετατράπηκε σε μια μεγάλη μουσική σκηνή, όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών τραγούδησαν και χόρεψαν στους ρυθμούς των τραγουδιών του Παντελή Θαλασσινού, είτε από τον οριοθετημένο χώρο της συναυλίας, είτε από τα καταστήματα εστίασης που πλημμύρισαν από κόσμο. Μια πραγματική γιορτή της Μουσικής που ταυτόχρονα έστειλε το μήνυμα ότι ο Πολιτισμός εκτός των άλλων αποτελεί και μια τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία.
Την βραδιά άνοιξαν οι δύο Φιλαρμονικές με την εισαγωγή από την όπερα «Ελαφρύ Ιππικό» του Φραντς φον Σουπέ και άλλα ορχηστρικά κομμάτια και στην συνέχεια ανέβηκε στην σκηνή ο Παντελής Θαλασσινός που μαζί με τις Φιλαρμονικές , ερμήνευσε τα ‘Σμυρνέικα τραγούδια» και το μια «Σακαράκα παλιά». ξεσηκώνοντας το κοινό.

Στην συνέχεια η κ. Γιούλη Τράπαλη συνεργάτης του Ν. Κοροβέση αναφέρθηκε στην αξία της μουσικής τονίζοντας ότι κάθε παιδί είναι προικισμένο με μουσικές ικανότητες που ωστόσο χρειάζονται ενθάρρυνση για να δείξουν τη αξία τους και αυτό ακριβώς κάνει ο τομέας πολιτισμού της ΠΔΕ, δίνοντας βήμα στα ταλαντούχα παιδιά της Ηλείας.

Ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης .όπου ορμώμενος από τα λόγια της κ. Τράπαλη τόνισε χαριτολογώντας ότι ο ίδιος όσο κι αν θα το ήθελε δεν είχε κανένα μουσικό ταλέντο, γι αυτό και πιστεύει ότι όλα αυτά τα ξεχωριστά παιδιά που είναι προικισμένα με το χάρισμα της μουσικής οφείλουμε να τα στηρίζουμε και αυτό ακριβώς κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ακολούθως, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης αναφέρθηκε στο φετινό Πολιτιστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι αυτό σχεδιάστηκε με όραμα και δημιουργικότητα, με ευαισθησία και σεβασμό στα ήθη, τα έθιμα και τις τοπικές μας παραδόσεις , τονίζοντας ότι οι εκδηλώσεις από την οποίες πήραμε μια πρόγευση θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά κάποιες από αυτές.

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς ήρθε πράγματι η ώρα να αποδείξουν τα παιδιά του Μουσικού σχολείου Βαρθολομιού ότι έχουν όλα τα φόντα να εξελιχθούν μουσικά και έπαιξαν αγαπημένα τραγούδια του Παντελή Θαλασσινού με τον ίδιο να μας ταξιδεύει με αυτήν την ιδιαιτερη χροιά της φωνής του, με μελωδικά κομμάτια αγαπημένα από όλη την καλλιτεχνική του διαδρομή, μαζί με τα παιδιά και αργότερα με την ορχήστρα του. Τραγούδια που μοιάζουν συχνά με εξομολόγηση ψυχής όπως «Άμα τη δεις”, “Αναθεμά σε”, “Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε” ‘Δεν φταίω εγω που μεγαλώνω», “Στο κάστρο το παλιο”, “Τα θαύματα” το «Καλαντάρι», “Καράβια Χιώτικα” κ.α «διαμάντια» της προσωπικής του δισκογραφίας. Ένα ταξίδι στην μουσική μας παράδοση και το έντεχνο τραγούδι, μια βραδιά που πραγματικά θα μας μείνει αξέχαστη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος