FOLLOW US: facebook twitter

Μπέλτσος: Πρόστιμα για τις μεταφορές κάδων

Ημερομηνία: 27-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

mpeltsos2

Στην αντεπίθεση ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας για να μπει τάξη στο χάος των σκουπιδιών

Μετακίνησες κάδο σκουπιδιών γιατί σε ενοχλούσε η θέση που βρισκόταν; Πρόστιμο… Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζει πλέον η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Πύργου το φαινόμενο της μεταφοράς των κάδων από τη μια πλευρά στην άλλη, από εκείνους που ενοχλούνται από την παρουσία τους. Το «χόμπι» αυτό που κυριάρχησε τα προηγούμενα χρόνια στις γειτονιές του Πύργου και των δημοτικών διαμερισμάτων, όταν τα σκουπίδια βρίσκονταν στο «απόγειο» της δόξας τους, θα τιμωρείται με το ποσό των 100 ευρώ. Και ήδη το πρώτο πρόστιμο επιβλήθηκε σε πολίτη και ακολουθούν κι άλλα, στις περιπτώσεις των κατοίκων που θέλησαν να μεταφέρουν στην πόρτα άλλων τους κάδους των σκουπιδιών, πέρα από την προκαθορισμένη θέση που έχει ορίσει ο δήμος Πύργου.

Για το θέμα μίλησε χθες σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Διονύσης Μπέλτσος. Αναφέρθηκε σε περιστατικό στην περιοχή της Δεξαμενής όπου τοποθετήθηκαν τρεις κάδοι και πολίτες του μετακίνησαν σε άλλο σημείο. «Σας ενημερώνω ότι σήμερα (σ.σ χθες) υπέγραψα το πρώτο πρόστιμο σε πολίτη που μετακίνησε τον κάδο και το οποίο είναι 100 ευρώ. Δεν υπάρχει περίπτωση – ακόμα κι ο δήμαρχος να έλθει να μου το πει – να το διαγράψω. Ήδη έχουμε ετοιμάσει άλλα τρία πρόστιμα ορισμένων ανθρώπων πονηρών, οι οποίοι τις σακούλες τους εκεί στο γήπεδο του Κατακόλου, κατεβαίνουν και πετάνε έτσι. Ξέρουμε ποιοι είναι και θα το πάρουν το πρόστιμο σε λίγο. Λοιπόν πονηράδες, μαγκιές και όλα αυτά τελείωσαν» σχολίασε σε αυστηρό ύφος ο κ. Μπέλτσος.

aporimatoforo

Στο μεταξύ για το θέμα της αποκομιδής τόνισε πως η αποκομιδή στην πόλη του Πύργου ξεκινά στις πέντε το πρωί με τέσσερα απορριμματοφόρα, ώστε στις 8 να είναι η πόλη καθαρή. Παράλληλα στην πόλη βγήκε και η σκούπα και το σκουπάκι για τα πεζοδρόμια, μια φορά την εβδομάδα θα βγαίνει στους δρόμους και το πλυντήριο των κάδων. Επίσης θα υπάρξει και απογευματινό δρομολόγιο απορριμματοφόρων. Κάδοι τοποθετούνται εκ νέου σε πολλές περιοχές του Πύργου. Η αποκομιδή μέσα στην πόλη αποκτά τους κανονικούς ρυθμούς της, ενώ η υπηρεσία καθαριότητας καταγράφει τα αιτήματα και τις επισημάνσεις των πολιτών.

Παράλληλα προχωρά η αποκομιδή σε σημεία εκτός Πύργου και στα δημοτικά διαμερίσματα. Όποια περιοχή καθαρίζεται θα τοποθετούνται κάδοι και εκεί.

«Η πόλη θα μπει σε σειρά. Αν με ρωτήσετε πότε θα φύγουν όλα τα σκουπίδια και σας πω σε δέκα ημέρες είναι ψέματα. Θεωρώ ότι σε 25 ημέρες θα έχει καθαριστεί το 80% του δήμου Πύργου και θα έχουν φύγει τα σκουπίδια από το στάδιο. Υπάρχει ένα πρόγραμμα και σε αυτό στηρίζομαι», σχολίασε ο κ. Μπέλτσος.

Τέλος σε ότι αφορά την οδό Κατακόλου και τον μεγάλο όγκο σκουπιδιών που βρίσκεται εκεί ο κ. Μπέλτσος σχολίασε πως με παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού θα βρεθεί και άλλος ΧΥΤΑ για να μεταφερθούν εκεί, οι συγκεκριμένες ποσότητες, κάτι που θα ανακοινωθεί προσεχώς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος