FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Μπαξεβανάκης: “Η υποκρισία της κ. Γεννηματά”

Ημερομηνία: 06-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

EUROKINISSI

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση για δήθεν καθυστέρηση στη δημοπράτηση του δρόμου Πάτρας – Πύργου. Γνωρίζαμε ότι η αυτοκριτική και η δημόσια αναγνώριση των λαθών, δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο των κομμάτων του παλιού πολιτικού κατεστημένου. Περιμέναμε, όμως, από την κ. Γεννηματά να κάνει μια προσπάθεια αποκοπής από το αμαρτωλό παρελθόν, από τις προηγούμενες ηγεσίες του κόμματός της, που το οδήγησαν σε πλήρη απαξίωση. Φαίνεται ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη…
Αποδεικνύεται ξανά ότι η υποκρισία τους δεν έχει όρια. Σαράντα χρόνια κυβερνούσαν είτε εναλλάξ είτε και μαζί με τον σημερινό τους συνεταίρο, τη ΝΔ, και αυτό που κατάφεραν είναι να δημιουργήσουν μια χρεοκοπημένη χώρα, μια χώρα λεηλατημένη, ένα πελατειακό κράτος βουτηγμένο στη διαπλοκή των κρατικοδίαιτων «επιχειρηματιών».
Το 2007 υπέγραψαν μια κατάπτυστη σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πάτρας – Πύργου – Τσακώνας, με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου τα 3,5 χρόνια. Όταν έφυγαν ηττημένοι το 2015, μετά από 8 χρόνια, δεν είχαν ολοκληρώσει ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμου!
Η «προσφορά» της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου στην Ηλεία, ήταν να αφαιρέσει, το 2013, από τη σύμβαση παραχώρησης το ασύμφορο για τους εργολάβους τμήμα Πάτρα – Πύργος- Τσακώνα και να τους αφήσει μόνο το «φιλέτο», το κερδοφόρο τμήμα Ελευσίνας – Κορίνθου – Πάτρας. Η σημερινή κυβέρνηση έχει ήδη πραγματοποιήσει τη δημοπράτηση των δύο πρώτων τμημάτων του έργου, ενώ την προσεχή Τρίτη 12 Ιουλίου δημοπρατείται και το τρίτο. Όπως είναι γνωστό, υπήρξε μια καθυστέρηση τριών μηνών, διότι οι δημοπρατήσεις ακυρώνονταν λόγω της απεργίας των μηχανικών. Ταυτόχρονα κατατίθεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο φάκελος μεγάλου έργου, για τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Παράλληλα έχει επιταχυνθεί η κατασκευή όλων των μεγάλων έργων, που η κυβέρνησή μας τα βρήκε τελματωμένα. Σε λίγους μήνες, το Μάρτιο του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η Κορίνθου – Πάτρας, ένας δρόμος καρμανιόλα, που η διέλευσή του αποτελεί σήμερα άθλο για τους οδηγούς!
Αυτή είναι η αλήθεια και όσο κι αν φωνάζουν, όσο κι αν δημιουργούν θόρυβο με τα ντόπια παπαγαλάκια τους, αλλά και με την αμέριστη βοήθεια των διαπλεκόμενων μέσων ενημέρωσης, δεν θα την κρύψουν.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος