FOLLOW US: facebook twitter

Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Μην παίζετε με την υγεία των παιδιών

Ημερομηνία: 09-09-2020 | Συντάκτης:

Την προσεχή Δευτέρα ξεκινούν τα μαθήματα στα σχολεία και φαίνεται πως η κυβερνητική ανευθυνότητα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Αρχικά η Υπουργός Παιδείας μας ενημέρωσε ότι η προμήθεια μάσκας είναι ατομική υπόθεση των μαθητών και των οικογενειών τους! Μετά, όμως, από τη γενική κατακραυγή υποχρεώθηκαν να κάνουν στροφή 180 μοιρών.

Στη συνέχεια καθυστέρησαν επί μία εβδομάδα την έναρξη των μαθημάτων, στις 14/9 αντί για τις 7/9, για δύο λόγους: Γιατί δεν φρόντισαν να υπάρχουν έγκαιρα οι μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς και γιατί δεν έχουν προσλάβει ακόμα το απαιτούμενο προσωπικό καθαριότητας!

Αλλά η τεράστια ανευθυνότητά τους βρίσκεται αλλού. Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το βασικό μέτρο για την παρεμπόδιση της διασποράς του ιού είναι η τήρηση αποστάσεων, μας λένε ότι στα σχολεία αυτό δεν ισχύει! Βάζουν μάλιστα και “πρόθυμους” επιστήμονες να γελοιοποιούνται δημόσια δηλώνοντας ότι είναι το ίδιο αν σε μία αίθουσα βρίσκονται 15 ή 25 μαθητές!

Η θρασύτητά τους, όμως, είναι ακόμα μεγαλύτερη. Έφτασαν στο σημείο, με νόμο που ψήφισαν τον Μάιο – εν μέσω πανδημίας – να αυξήσουν τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, μείωσε τον αριθμό των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο σε 22 το ανώτερο, αυτοί αύξησαν το όριο σε 25 μαθητές! Μέσα στην πανδημία…

Την ώρα που άλλες ευρωπαϊκές χώρες μειώνουν τους μαθητές ανά τάξη, προσλαμβάνουν περισσότερους εκπαιδευτικούς, προμηθεύονται ατομικά θρανία για κάθε μαθητή, στην Ελλάδα οι “άριστοι” της Δεξιάς σφυρίζουν αδιάφορα. Είχαν 6 μήνες να σχεδιάσουν το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια. Δεν αξιοποίησαν ούτε το διάστημα του καλοκαιριού, δεν ζήτησαν τη συνεργασία των Δήμων για την εξεύρεση χώρων όπου είναι αναγκαίο, δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Πορεύονται και τώρα με την ίδια επιπολαιότητα που επέδειξαν στο ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού, τις συνέπειες του οποίου αντιμετωπίζουμε σήμερα με τη δραματική αύξηση της διασποράς του ιού. Αυτή η τακτική δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορείτε να παίζετε με την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών!

Δημήτρης Μπαξεβανάκης – εκπαιδευτικός


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος